Artikel top billede

Så dårligt er batteriet i den nye iPad

Stor test viser, at den nye iPads batteri-tid langt fra kan hamle op med batteriet i iPad 2. Se her hvor få timer en iPad 3 kan køre på en fuld opladning.

Apple hævder, at den tredje generation af iPad er sammenlignelig med iPad 2, hvad angår batteriets driftstid.

Men en test hos ComONs søstersite PCWorld i et kontrolleret miljø viser, at denne påstand ikke holder:

Den nye iPad kan kun holde sig kørende i fem timer og 41 minutter, hvilket er næsten to timer mindre end iPad 2, som kan holde syv timer og 37 minutter.

Disse test har bestået af kontinuerlig afspilning af en kort video med en løsning på 320 gange 180 pixel og en længde på ni minutter og 56 sekunder på iPad'ens indbyggede videoafspiller.

Maksimal lysstyrke

De testede iPads var bundet til et trådløst netværk via Wi-Fi, mens skærmen var indstillet til maksimal lysstyrke og den automatiske justering af lysstyrken var slået fra.

Den nye iPad klarer sig bedre end mange Android-tablets, der er blevet testet på samme måde, men dens resultater er bestemt ikke sammenlignelige med resultaterne fra iPad 2.

Ligeledes er der lang vej til den heldags-drift, vi havde håbet på.

Apple angiver batteriets driftstid til op til 10 timer.

Selskabet oplyser, at dets estimater er baseret på blandet brug bestående af afspilning af både musik og video samt webbrowsing via Wi-Fi eller 3G.

Adskillige konkurrerende Android-tablets overgår den nye iPad, hvad angår batteriets driftstid.

Asus Eee Pad Transformer Prime holder syv timer og syv minutter, Motorola Droid Xyboard 10.1 holder seks timer og 19 minutter, mens Samsung Galaxy Tab 10.1 Wi-Fi holder hele 10 timer og 42 minutter.

Den overraskende lave driftstid for den nye iPad rejser visse spørgsmål.

Måske drejer det sig om, at iPad 3's skærm med den meget høje opløsning på 2048 gange 1536 pixel også har en højere lysstyrke end skærmen på iPad 2 med en opløsning på 1024 gange 768 pixel.

En Minolta Luminance Meter LS-100 registrerer en luminans på 434 candela per kvadratmeter fra skærmen på iPad 3 mod 400 cd/m2 fra skærmen på iPad 2.

Det står ikke klart, om det er den kraftigere processor eller skærmens højere opløsning og større lysstyrke, der er den største årsag til batteriets korte driftstid.

Andre test ligner

Men vores kolleger hos Macworld har udført batteritest ved både fuld lysstyrke og ved 150 cd/m2, og den nye iPad holder sig kørende i konsekvent kortere tid end iPad 2.

I Macworlds test holder den nye iPad en tredjedel kortere tid ved fuld lysstyrke end sin forgænger, navnlig fem timer og 40 minutter mod iPad 2's otte timer og 30 minutter.

Ved 150 cd/m2 er forskellen lidt mindre, men stadig anseelig: Her holder batteriet i den nye iPad 10 timer og 10 minutter mod iPad 2's 13 timer og 20 minutter.

Det vides heller ikke, om Apple muligvis har større problemer med batteristyringen i den nye iPad end de opladningsvanskeligheder, vi har set indtil videre, heriblandt tablet-pc'ens problemer med at lade, mens den bruges.

Det er dog ikke til at tage fejl af, at vores test viser, at iPad 3 holder sig kørende 25 procent kortere tid end iPad 2 - hvilket er noget, vi håber, Apple vil undersøge og tage sig af i forbindelse med fremtidige softwareopdateringer.


Denne artikel stammer fra Computerworld News Service. Oversættelse af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere