Artikel top billede

Statens regnedrenge: Dybt suk over Polsag-håndtering

Polsag-skandalen øger bekymring for justitsministeriets og politiets håndtering af it.

Læs også:

Sådan kørte Polsag helt af sporet

Statsrevisorerne, der er holder øje med statens økonomi, er generelt bekymrede for justitsministeriets og politiets håndtering af it.

Det fortæller formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), til Computerworld.

Statsrevisorernes generelle bekymring bliver nu intensiveret af justitsministeriet og rigspolitiets punktum for det skandaleramte sagsbehandlingssystem Polsag, som it-giganten CSC sammen med Scanjour har arbejdet på siden første halvdel af nullerne med forsinkelser og fordyrelser.

Det fremgår af statsrevisorernes endelige betænkning vedrørende statsregnskabet for 2010.

Polsag øger bekymring

Her skriver de seks statsrevisorer, at "statsrevisorernes bekymring er ikke blevet mindre efter, at det i begyndelsen af februar 2012 kom frem, at regeringen har besluttet at stoppe udviklingen af politiets sagsbehandlingssystem, Polsag." 

"Systemet har været undervejs siden 2003, men en ekstern undersøgelse har nu vist, at Polsag næppe vil kunne virke i praksis til trods for, at der er anvendt omkring 500 millioner kroner på udviklingen af systemet."

I statsrevisorernes afgivelsesbemærkning fortæller de seks statsrevisorer endvidere, at de "konstaterer, at politiet har en udfordrende opgave, som kræver stram styring, før den fulde gevinst af politireformen kan høstes."

Derfor er der ifølge statsrevisorerne "grund til bekymring, når det er rigsrevisors opfattelse, at politiet fortsat er på et indledende stadie i forhold til økonomistyring og mål- og resultatstyring."

For lidt it for pengene gennem årtier


Statsrevisorernes bekymring for justitsministeriets succes med brug af midler indenfor it er ifølge formanden på ingen måde ny. 

"Justitsministeriet har gennem de sidste to årtier vel nogenlunde konsekvent fået for lidt ud af sine it-investeringer," siger Peder Larsen til Computerworld.

Han fortæller, at han finder statsrevisorernes afsluttende bemærkning utrolig forsigtig, når de bruger formuleringen "ikke blevet mindre bekymrende."

"I virkeligheden kunne vi godt, hvis vi havde villet, svunget os op i et lidt højere toneleje. Men på den anden side er det også vigtigt for os, at det ikke ender med at hele politiet bliver sygemeldt," siger Peder Larsen med henvisning til de hårdt prøvede bornholmske politibetjente, der var de eneste, som nåede at bruge det skrottede Polsag.

I kølvandet på den test var de bornholmske betjente ifølge deres tillidsmand truet på trivslen på grund af it-systemets problemer.

Staten overvejer i øjeblikket et forlig eller en retssag med leverandøren CSC med henblik på at få den halve milliard kroner, som Polsag har kostet, tilbage i kassen.

Læs også:

Sådan kørte Polsag helt af sporet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere