Artikel top billede

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

ComputerViews: Efter en periode med faldende omsætning og pres på markedsandelene indleder HTC nu et comeback-forsøg.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller

ComputerViews: Siden HTC blev stiftet i 1997, har det taiwanske selskab haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Først som producent af telefoner, som blev solgt af andre selskaber (eksempelvis iPAQ fra Compaq), siden som det HTC, der stod bag produkter som Qtek-serien og nu alle de nye smartphones med Android og Windows Phone.

HTC's 2011 var imidlertid præget af en hel del uro, og indtjening før skat faldt med hele 26 procent i årets sidste kvartal.

Samtidig oplevede HTC, at markedsandelen kom under pres. Selvom den faktisk voksede en smule også i fjerde kvartal, formåede spillere som ZTE, LG og Huawei at gøre det bedre end HTC's markedsandel på 2,3 procent.

Ifølge IDC ligger HTC dog fortsat som den femtestørste leverandør på det rene smartphone-marked med en markedsandel på 8,9 procent i 2011.

Tvunget til at gøre noget

At selskabet har en udfordring, bliver imidlertid understreget af nye regnskabstal for første kvartal 2012, der viser et fald i omsætningen på næsten 35 procent i forhold til samme periode året før og et fald i indtjeningen med hele 70 procent.

Den slags tal er HTC nødt til at gøre noget ved, og det er også derfor, at selskabet har sat gang i en stribe nye lanceringer.

Sådan modtages de nye HTC-telefoner

Det er HTC One-serien, der skal sikre selskabets vækst i den kommende tid.

De foreløbige anmeldelser af One X, One S og One V har været meget positive.

Blandt andet giver CNet One S en karakter og 4,5 ud af fem mulige, og Techradar giver den samme karakter til One X.

"Hvor skal vi dog begynde? Den super tynde ramme. HD skærmen. Den smukke grafik. Næste generations Android-platform, alt samlet et sted," skriver Techradar, der dog også hæfter sig ved en dårlig batteritid.


HTC One Xt

Det nye HTC
HTC har tidligere meldt ud, at selskabet fremover vil sænke antallet at telefoner, det spytter ud på markedet - for så til gengæld at sikre, at de produkter, der lanceres, er de bedst mulige.

"Vi skal tilbage til at fokusere på det, der gjorde os så gode - fantastisk hardware og rigtig god kundeservice. Vi sluttede 2011 med langt flere produkter, end vi lagde ud med. Vi prøvede for meget," udtalte Phil Robertson fra HTC England i januar.

På Mobile World Congress i Barcelona brugte Peter Chou, administrerende direktør i HTC, meget af sin keynote på at fortælle om HTC Sense, der er det interface, HTC putter oven på Android-platformen - og om Windows Phone, som HTC også satser på.

"Når folk taler om design, tænker de fleste folk på hardware og komponenter. Hardware er også en meget vigtig del af HTC, men design er også at få tingene til at fungere. Godt design handler om håndværk og om at gå op i de små detaljer," sagde Peter Chou.

Hvornår vender det?

HTC befinder sig trods de gode tanker og intentioner i øjeblikket i en krise.

Når "nye" konkurrenter som Huawei og ZTE sammen med de mere etablerede som Apple og Samsung samtidig stormer frem, er det ikke nogen let øvelse, HTC er i gang med.

HTC er dog en af de ældste og mest rutinerede spillere på markedet for smartphones og har gang i mange spændende ting, der kan bringe selskabet tilbage på vækst-sporet.  

Selskabets udviklingen i resten af 2012 - økonomisk, teknologisk og markedsandel-mæssigt - bliver afgørende for, om det kan forblive en af lederne i industrien.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere