Artikel top billede

Office 365 indeholder cloud-versioner af Office-pakken, SharePoint, Exchange og Lync.

Sådan klarer Microsofts Office 365 sig i Danmark

Microsofts lancering af Office 365 blev betegnet om kulminationen på tyve års produkt-udvikling. Vi tager en status på, hvordan det er gået siden lanceringen i Danmark.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

"Office 365 er kulminationen på mere end tyve års erfaringer med at levere verdensklasses produktivitets-løsninger til mennesker og virksomheder i alle størrelser."

Sådan lød det fra Microsofts side, da selskabet sidste år lancerede det stort anlagte cloud-produkt Office 365.

Det er i dag præcis et år siden, Office 365 første gang gik live for danske brugere som public beta.

Nogle måneder senere, den 28. juni, blev det færdige cloud-produkt frigivet.

Og Microsofts store ambitioner omkring Office 365 har i det store hele givet bonus, mener IDC-analytiker Anders Elbak.

"Det vil jeg faktisk vurdere, at det har. Microsoft har formået at gøre en cloud-email til næsten det oplagte valg. I dag er det oplagte at tage cloud - og ellers skal der næsten være en grund til ikke at gøre det."

Office 365 indeholder cloud-versioner af Office-pakken, SharePoint, Exchange og Lync og afregnes per bruger per måned.

Så mange danskere bruger løsningen

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at der nu er 3.000 danske kunder koblet på Office 365, hvilket giver i alt 150.000 danske brugere på løsningen.

Blandt de danske kunder er B&O, SuperGros, ISS, A.P. Møller, Coloplast og Konica Minolta, men i høj grad også mange mindre virksomheder.

Anders Elbak mener, at man i det tal skal tage højde for, at den del kunder kommer fra det gamle BPOS, mens der også er en del, der tidligere havde en hosted Exchange, som nu vælger Office 365.

"De fleste starter med mail-delen. Der er ikke så mange, der siger, at nu skal kontorpakken lægges ud som cloud. Mail-delen er det oplagte sted at starte," siger han.

Anders Elbak vurderer, at Microsoft har den fordel i forhold til Google, at der allerede er mange Exchange-kunder, og at Office 365 arbejder godt sammen andre Microsoft-teknologier.

"Microsoft står stærkere, fordi selskabet har kontrol over alle de andre dele med Office-pakken og Sharepoint, og hvad der eller måtte være."

Han peger på, at Google omvendt har en tradition for at være på forkant med den teknologiske udvikling.

Har klaret sig fri af alvorlige nedbrud

Microsofts første år med Office 365 har været uden de helt store nedbrud eller skandaler med tab af data. 

I september blev løsningen ganske vist ramt af et tre timer langt nedbrud, ligesom der i januar var problemer for nogle kunder, der kører Office 365 via TDC Hosting, men ellers har Microsoft-løsningen været fri for de store problemer.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere