Artikel top billede

Her er Intels planer for Windows-tablets

Intel har præsenteret specifikationerne for de kommende tavlecomputere med Windows 8 og Atom-processor.

Hvis man skal tro Intel så er der ikke meget forskel på en tablet med ARM-processor og Intels egen Atom-chip Z2760 (med kodenavnet "Clover Trail"). På en konference i Beijing har Intel præsenteret specifikationerne for de kommende tavlecomputere med Windows 8 og Atom-processor, og det lyder meget som de ARM-baserede modeller, vi allerede kender.

Intel satser på en batteri-levetid på ni timer eller mere, et tyndt kabinet på mindre end 9 mm og en vægt på mindre end 680 gram. Desuden skal tavlecomputeren holde til mindst 30 dages standby.

For Intel handler det om at bevise, at man kan levere den samme oplevelse med en Atom-processor som man får med ARM-arkitekturen. Strømforbruget har altid været det svage punkt for Intel. Det kommende Windows 8 udsendes både til Intel x86- og ARM-platformen, så der er meget på spil for Intel.

Windows 8 er den første udgave af operativsystemet, der krydser grænser til ARM-verden - og samtidig begynder ARM-processorer også at vinde frem i servere og almindelige computere.

De første Atom-tablets - som Wetab eller Fujitsus Stylistic Q550 - var både tykkere og kører ikke så længe på batteriet i forhold til iPad og andre ARM-baserede produkter.

Intel har præsenteret to konkrete tablets-designs; en 10-tommers model og en 11-tommers hybrid med fysisk tastatur.

Clover Trail er en dual-core-processor med "burst mode" og HyperThreading. Intel satser stort på denne processor, der skal erobre tablet-markedet.

Traditionelt har ARM haft den lave ydelse og det lave strømforbrug, mens Intel-processorer omvendt har høj ydelse og højt strømforbrug. Det er derfor, at Intel sidder tungt på pc-markedet (i konkurrence med AMD), mens ARM findes i næsten alle mobiltelefoner.
 
Intel skal nu vise, at man kan få strømforbruget ned og samtidig levere en fornuftig ydelse. I 2013 kommer en ny Atom-arkitektur kaldet Silvermont med 22 nanometer, og den bliver afløst af Airmont med 14 nanometer i 2014. En lavere strukturbredde betyder normalt også, at chippen bliver hurtigere og bruger mindre energi.

Men Intel kommer sent til tablet-markedet. Nvidia sælger allerede sin ARM-baserede Tegra 3 processor med hele fire kerner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere