Artikel top billede

Det er er slet ikke slut endnu: Ny Mac-malware fundet

Sabpab udnytter samme sikkerhedshul i Java som Flashback. Her kan du se, hvad du kan gøre for at beskytte dig.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware

Ny trojaner rammer Mac - kan installere sig selv

Computerworld News Service: Som Mac-bruger bør man sikre sig at have installeret Apples seneste opdatering af Java og desuden anvende antivirussoftware, da der er opdaget ny malware, der angriber Mac OS X via et sikkerhedshul i Java.

Den ny malware, der kaldes Sabpab, blev opdaget fredag 13. april og udnytter samme sårbarhed i Java som Flashback til at inficere Mac-computere, advarer sikkerhedsfirmaet Sophos.

Heller ikke Sabpab har brug for, at brugeren foretager sig noget, men kan ligesom Flashback inficere et system alene ved, at brugeren besøger en kompromitteret webside.

"Den nyligt opdagede malware Sabpab er på mange måder er en simpel bagdørs-trojaner. Den forbinder til en kontrolserver ved hjælp af HTTP og kan således modtage kommandoer fra hackere via fjernadgang. De ansvarlige bag et angreb kan gemme skærmbilleder fra inficerede Macs, uploade og downloade filer og køre kommandoer via fjernadgang," oplyser Graham Cluley, der er seniorteknologikonsulent hos Sophos.

Sådan beskytter du din Mac

Hvis du allerede har opdateret Java på din Mac, så er du beskyttet mod denne nye trussel, ligesom de fleste antivirusprogrammer til Mac også vil beskytte mod Sabpab.

Salget af sikkerhedssoftware til Mac ser ud til at være steget pludseligt efter opdagelsen af Flashback tidligere på måneden.

Det er blevet estimeret, at Flashback inficerede over en halv million Mac-computere på verdensplan, og det rygtes endda, at malwaren inficerede adskillige systemer i Apples hovedkvarter i Cupertino, hvilket dog ikke er blevet officielt indrømmet af Apple.

Apple er blevet kritiseret for at tøve i sagen, da den pågældende sårbarhed i Java havde været kendt i over seks uger, før Flashback blev opdaget.

Apple udgav et værktøj til at fjerne Flashback, som dog kun er effektiv overfor de mest almindelige varianter af denne malware.

Adskillige sikkerhedsfirmaer har også udgivet værktøjer til at fjerne Flashback fra Macs, men Kaspersky Lab har været nødsaget til trække sit værktøj tilbage, da det viste sig, at det havde den bivirkning, at det også slettede visse brugerindstillinger.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware

Ny trojaner rammer Mac - kan installere sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere