Artikel top billede

Apple kritiseres for at bremse IPv6

Apple er kommet under beskydning for at have fjernet understøttelsen af IPv6 i Apple-produkt.

Læs også:

Protokol-ekspert: Sådan bliver du klar til IPv6

Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Computerworld News Service: Apple er under en konference blevet kritiseret for at fjerne sin understøttelse af den næste generation af internetprotokollen, IPv6.

Flere oplæg ved North American IPv6 Summit i Denver i sidste uge gav udtryk for irritation over, at Apples AirPort Utility i den seneste version, 6.0, ikke længere er kompatibel med IPv6. Den foregående version, 5.6, udnyttede som standard IPv6.

For eksempel opfordrer Comcast de af sine abonnenter, der er interesserede i at anvende IPv6, til at undlade at opgradere til AirPort Utility 6.0, hvis de bruger styresystemet OS X Lion, på grund af inkompatibilitet med IPv6.

"Apple har fjernet muligheden for uden videre at understøtte IPv6 fra AirPort Utility," siger John Brzozowski, der er chefarkitekt for IPv6 og distinguished engineer hos Comcast.

"Det er lidt bekymrende. Vi havde håbet på at se mere i stedet for mindre understøttelse af IPv6 fra leverandørerne."

Apples AirPort Utility 6.0 udkom i januar og gør det muligt for brugerne at opsætte og administrere Wi-Fi-netværk. Da version 6.0 ikke understøtter IPv6, bør brugerne installere den ældre version 5.6, hvis de har brug for at køre IPv6.

Comcast giver nu kun Apples AirPort Utility en begrænset anbefaling til brug sammen med sin IPv6-service til private.

Derimod får adskillige routere med IPv6-funktionalitet fra D-Link, Cisco og Netgear en fuld anbefaling.

Comcast er den første amerikanske internetudbyder til at tilbyde private en IPv6-service, som vil blive officielt lanceret senere på måneden.

På nuværende tidspunkt prøvekører Comcast denne service i kun to byer i USA. Servicen gør det muligt for hjemmeabonnenter med routere med IPv6-funktionalitet at understøtte IPv6 på enhver enhed forbundet til internettet.

Svært at få hul igennem med IPv6

Netværksprodukter til hjemmet har generelt været langsomme til at tage IPv6 til sig.

Hjemmeroutere har været et af de områder, der har bremset IPv6-udbredelsen," siger Timothy Winters, der er senior manager på InterOperability Laboratory ved University of New Hampshire.

Her kører man i denne uge en større interoperabilitets-test af netværksudstyr til private.

For at bestå testen skal en hjemmerouter for eksempel have IPv6 slået til som standard.

Indtil videre har laboratoriet godkendt seks hjemmeroutere, der har bestået testen med 100 procent interoperabilitet. Det drejer sig om modeller fra Cisco, Actiontec, Broadcom, D-Link og Lantiq. Ingen af Apples produkter har således klaret testen fejlfrit.

Leverandører af netværksudstyr til private såsom Cisco og D-Link er i gang med at tilføje IPv6-understøttelse over hele linjen, og det ser ud til, at Apple er den eneste leverandør, der i stedet fjerner denne understøttelse.

I takt med at internettet går over til at bruge IPv6, er det afgørende, at også netværksudstyr som hjemmeroutere bliver opgraderet.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Protokol-ekspert: Sådan bliver du klar til IPv6

Sådan får du styr på de nye IP-adresser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere