Artikel top billede

Routere på fuld load sendte Bayern München i sort

Det var fejlramte encodere hos YouSee, der af ukendte årsager sendte tusinder af tv-skærme i sort midt under fodboldkamp. Fejlen er formentlig fundet, så i aften virker det, siger firmaet.

Læs også:
YouSee-fejl rammer titusindvis af tv-seere

Se Danmarks største tele-knudepunkt

Det var formentlig en endnu ukendt fejl i nogle encodere, som tirsdag gav periodisk sort skærm og pixelering på hundredetusinder af danske fjernsyn med signal fra YouSee gennem hele aftenen.

Det var især mange fodboldfans, der fulgte Champions League-kampen mellem Bayern München og Real Madrid på TV3+, stærkt utilfredse med.

Men ifølge YouSee's pressechef, Ib Konrad Jensen, ramte problemerne ikke blot kanalen med fodboldkampen, men en række andre satellitbaserede kanaler.

Fejl-aften

Firmaets teknikere fejlsøgte tidligt på problemet, som opstod ved 18.30-tiden på den del af firmaets netværk, som håndterer satellitkanalerne.

"Vi får kaldt, hvad vi har af teknikere og netværksspecialister ind på Borups Allé (i København, red.) for at finde fejlen, som vi ikke har set før," siger han.

På dette tidspunkt håbede YouSee ifølge pressechefen stadig at kunne løse problemet inden klokken 20.45, da fodboldkampen startede. Men det lykkedes ikke at finde årsagen før efter midnat.

"Vi kontakter også Cisco i USA, som kommer online på vores system og hjælper derovre fra. For vi kan se, at det er de Cisco-routere, der håndterer satellitkanalerne, som fejler," siger Ib Konrad Jensen.

Overbelaster routere

Et stykke tid efter midnat får teknikerne sporet sig frem til, at fejlen må ligge i en række encodere, som fremstiller datastrømmen til firmaets time shift-service, en funktion som YouSees kunder kender som "start-forfra".

"Encoderne forårsager af en uvis grund, at routerne går op på 99 procents belastning, og at vi dermed får de her udfald, som vi ser på satellitkanalerne," siger Ib Konrad Jensen.

Da YouSee vælger at koble encoderne fra, stabiliserer signalet sig endelig, fortæller han.

Onsdag har teknikerne været i fuld gang med at undersøge logfiler, analysere og fejlkontrollere for at finde årsagen til fejlen.

"Det ser ud til, at vi har fundet den. Men vi skal være helt sikre på, at det faktisk var det, der var årsagen," siger pressechefen.

Går ikke ned i dag

Imidlertid lover Ib Konrad Jensen, at der ikke skulle være problemer, når den anden semifinale i Champions League mellem Chelsea og Barcelona starter klokken 20.45 i aften.

"Nej, det går ikke ned i aften. Herregud, det er jo bare et tv-signal, vi skal have sendt ud," siger han uden dog at turde lægge hovedet på blokken.

Firmaets administrerende direktør, Niels Breining, har på firmaets hjemmeside undskyldt nedbruddet overfor tusinder af skuffede kunder.

"Fejlen kunne knap have været indtruffet på et mere kritisk tidspunkt," siger han til de mange fodboldfans.

Det er ikke første gang, YouSee-kunder har været ramt af nedbrud. Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere