Danske Dell i stormvejr om kvindehad: Må undskylde for komiker

Trusler om boykot efter debattør Mads Christensens kommentarer om at holde kvinder ude af it-branchen på Dell-konference.

Dell havde i går inviteret 800 ansatte og samarbejdspartnere på besøg til en stilfærdig konference med taler af blandt andre grundlægger Michael Dell.

Men dagen endte langt fra stilfærdig og ligner nu mere en ulmende PR-katastrofe for Dell.

Årsagen er den evige provokatør og debattør Mads Christensen, der var inviteret for at levere et kort underholdende oplæg hos Dell.

trods kortheden nåede han ifølge twitter-opdateringer fra tilhørere at få sagt følgende:

"I er den sidste bastion, IT-drenge! Lad det sive mellem kindtænderne: "Hold din kæft kælling", "kønskvoteringen er stadig nogenlunde sund og rask i jeres branche" og "alle de gode opfindelser er mændenes, kvinder kan vi takke for kagerullen".

Det beretter Christiane Vejlø, der deltog, og som iøvrigt har beskrevet dagen nærmere på sin blog Elektronista

I kølvandet på de udtalelser er især Twitter svømmet over med lidet flatterende kommentarer om Dell, som i nogles øjne bør boycuttes for at give taletid til kvindefjendske og tilbagestående holdninger.

Undskyld!
Harmen på de sociale medier har fået Dell til at undskylde på Twitter.

"Vi er kede af at nogle blev stødt. Dell arbejder på at styrke kvinder i erhvervslivet", og Anja Monrad Dell-chef har ligeledes forsøgt at gyde olie på vandene og henledt opmærksomheden på Dells arbejde på at få flere kvinder i it-faget.

Hovedpersonen selv undskylder også.

"Jeg ønsker ikke nogen noget ondt, så jeg er faktisk blevet oprigtig ked af, at der nogle, der tager det på den måde. Det er overhovedet ikke min mening," siger Mads Christensen til ComON og undskylder over for de personer, der har opfattet hans udtalelser som nedladende.

Han føler sig misfortolket og forklarer sagen fra sin side her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere