Artikel top billede

Her er Windows 8 til virksomheder

Den nye Windows to Go-funktion, hvor operativsystemet starter direkte fra en USB-nøgle, kommer kun i Enterprise-udgaven.

Tidligere i denne uge kunne Microsoft fortælle om de tre normale udgaver af sit kommende operativsystem; Windows 8, Windows 8 Pro og RT (til ARM-platformen). Men der er også en helt fjerde version, den såkaldte Enterprise-udgave, der bliver beskrevet i et særskilt blog-indlæg. Denne version er forbeholdt Microsoft-kunder med en Software Assurance-aftale.

Den grundlæggende funktionalitet er den samme som i Windows 8 Pro. Derudover er der en række funktioner som Windows To Go, DirectAccess, Branchcache og Applocker, der kun findes i Enterprise-versionen.

Windows To Go er måske den mest interessante funktion. Den skal bruges til at boote operativsystemet direkte fra en usb-nøgle. Det betyder, at medarbejdere i virksomheden kan overføre deres Windows-desktop til enhver computer. De kan f.eks. tage deres egen computer med på arbejdet eller bruge Windows-desktoppen derhjemme.

Det er Microsofts reaktion på den aktuelle Bring Your Own Device-trend, hvor medarbejdere i stigende grad tager deres egne enheder med på arbejde. Det skaber nye udfordringer, ikke mindst når det gælder sikkerheden.

Men Windows To Go sørger for, at man altid har den samme Windows-installation tilgængelig uanset hvilken maskine man arbejder med. Det betyder også, at sikkerhedsniveauet er det samme.

Der er også en funktion kaldet DirectAccess, hvor fjernbrugere kan få adgang til ressourcer i firmaets netværk uden at skulle starte en separat VPN-applikation.

Branchcache sørger for at indhold fra centrale servere kan mellemlagres lokalt, så det ikke skal hentes flere gange. Den såkaldte AppLocker begrænser hvilke filer og applikationer, den enkelte bruger kan åbne.

Der er også en funktion, som sørger for at distribuere Metro-apps under Windows 8 ud til firmaets pc'er og tablets.

Samtidig er der en række ændringer i Software Assurance-aftalen, som blandt andet betyder at medarbejdere nu har lov til at bruge Windows To Go på alle firmaets pc'er og deres egen hjemme-pc. Der er også tilladelse til, at man kan streame en virtuel desktop ud til tavlecomputere med Windows RT.

I februar kom en Consumer Preview af Windows 8, der kan downloades online, og det ventes at det færdige operativsystem er klar til oktober eller november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere