Artikel top billede

Her er alle erhvervs-funktionerne i Windows 8

Med Windows 8 bliver det blandt andet muligt at køre images af virksomhedens desktoppe på medarbejderes private pc'er. Få overblikket her.

Læs også:

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Computerworld News Service: Windows 8 Enterprise bliver den eneste ud af de i alt tre pc-udgaver af Microsofts kommende styresystem, der udelukkende målrettes erhvervslivet.

Nu har selskabet fremlagt de funktioner, der får denne udgave til at skille sig ud.

Windows 8 Enterprise bliver kun tilgængelig for virksomheder, der har underskrevet en Software Assurance-aftale med Microsoft.

Det er et slags vedligeholdelsesabonnement, der giver en virksomhed mulighed for at opgradere til nye versioner af et specifikt produkt.

Software Assurance koster typisk fra 23 til 29 procent af licensen for et desktopprodukt for hvert år med dækning.

I et blogindlæg i onsdags fremlægger Erwin Visser, der er senior director for Windows, de funktioner, der kun bliver at finde i Windows 8 Enterprise, heriblandt den nye Windows to Go, som gør det muligt for it-afdelingen at brænde et image af en erhvervsdesktop, som derefter kan køre fra en USB-nøgle.

Sådan fungerer Windows to Go

Windows to Go, som Microsoft løftede sløret for i september, kan køres på pc'er eller andre enheder med Windows 7 eller Windows 8.

Microsoft beskriver denne funktion som en sikker måde for fjern-medarbejdere at få adgang til virksomhedens ressourcer via personlige eller delte enheder.

Det er også en mulig løsning på det problem, at folk i kraft af den såkaldte bring your own device-tendens i stigende grad forbinder til virksomhedens netværk via deres private maskiner, som måske er mindre sikre og har en større risiko for at være inficerede med malware.

Sidste efterår afviste Microsoft at oplyse, om Windows to Go ville blive en særligt forretningsorienteret funktion, og om den ville koste ekstra.

Men nu forklarer Visser, at Windows to Go og adskillige andre af de funktioner, han fremlægger i blogindlægget, "kun bliver tilgængelige for Windows 8 Enterprise-kunder."

Hvad koster det?

Han forklarer også, at der er behov for at tegne, hvad han kalder "en ny companion device-licens," hvis medarbejdere tager private enheder med arbejde for at bruge dem ved hjælp af Windows to Go.

Microsoft har endnu ikke fastsat prisen på denne companion device-licens, oplyser Paul DeGroot, der er stifter af Pica Communications og ekspert i at dechifrere Microsofts komplekse og ofte svært gennemskuelige licensregler.

Flere nye funktioner

Af andre funktioner, der kun bliver tilgængelige i Windows 8 Enterprise, beskriver Visser for eksempel DirectAccess.

Den funktion gør det muligt for medarbejdere at få adgang til virksomhedens ressourcer uden brug af virtuelt privat netværk (VPN), samt muligheden for lokal udrulning af virksomhedens egne Metro-apps.

Dermed får administratorerne bedre kontrol over, hvad der foregår på medarbejdernes enheder, ligesom det også fjerner behovet for at forbinde til den forbrugerorienterede Windows Store.

Adskillige af de funktioner, som beskrives af Visser, heriblandt DirectAccess, AppLocker og BranchCache, er ikke nye men blot opdaterede versioner til Windows 8.

Windows 8 Pro

Flere funktioner, der tidligere kun var tilgængelige i erhvervsudgaver af Windows, vil nu blive del af Windows 8 Pro.

Det drejer sig blandt andet om BitLocker og BitLocker to Go, der giver mulighed for fuld diskkryptering.

Windows 8 Enterprise er grundlæggende Windows 8 Pro med tilføjelsen af adskillige eksklusive funktioner særligt målrettet it-miljøet i store virksomheder.

Windows 8 Pro er en mere funktionsrig udgave af den almindelige forbrugerudgave, som ganske enkelt kommer til at hedde Windows 8.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere