Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Apple forsvarer udskældt 4G-markedsføring af iPad

Apples nye iPad er ikke kompatibel med alle landes 4G-netværk, men selskabet forsvarer sin ret til at bruge betegnelsen alligevel.

Læs også:

Apple: Kun i disse lande kan iPad bruge 4G

Den nye iPad kan ikke bruge danske 4G-net

Computerworld News Service: Efter en anklage om, at Apple har vildledt de australske forbrugere om den nye iPads 4G-funktionalitet, har selskabet nu indgivet et officielt forsvar til Australiens forbundsdomstol, der bygger på det argument, at det er landets netværk, der er fejlmærket.

Sidst i marts sagsøgte Australiens konkurrence- og forbrugerstyrelse, Australian Competition and Consumer Commission, Apple ved forbundsdomstolen i Melbourne for at krænke flere love på forbrugerområdet.

ACCC hævdede, at Apples reklamer for den nye iPad vildledte offentligheden med hensyn til enhedens 4G-funktionalitet, da enheden ikke er kompatibel med Australiens 4G-netværk, der drives af Telstra.

På daværende tidspunkt tilbød Apple at refundere enhver ny iPad købt mellem 16. og 28. marts, men Apple argumenterer nu for, at selskabet faktisk aldrig i sin markedsføring har påstået, at enheden er kompatibel med Australiens netværk, rapporterer The Australian.

Australien tager fejl

Apple hævder, at det ikke er markedsføringen af den nye iPad men derimod landets fejlmærkede netværk, der har vildledt forbrugerne.

Australiens 3G-netværk kan kaldes "4G-netværk i overensstemmelse med den gængse branchemæssige og regulatoriske anvendelse af betegnelsen '4G'," skriver Apple.

"Betegnelsen '4G' kommunikerer til forbrugerne i Australien, at iPad'en med Wi-Fi + 4G vil levere et bedre serviceniveau med hensyn til data-overførselshastighed (hvilket stemmer overens med den gængse branchemæssige og regulatoriske anvendelse af denne betegnelse), og ikke at iPad'en med Wi-Fi + 4G er kompatibel med nogen specifik netværksteknologi, der promoveres af noget specifikt mobilselskab i Australien," lyder argumentet fra Apple.

Telstra tilbyder 4G på 1.800 megahertz-båndet, mens den nye iPad kun kan bruges på 4G TLE-netværk på 700 megahertz- og 2-100 megahertz-båndene.

Apple forsvarer sig desuden ved at fremhæve, at: "Der har på gældende tidspunkt været information frit tilgængeligt i Australien, der oplyste forbrugerne om, at iPad'en med Wi-Fi + 4G ikke var kompatibel med Telstras 4G LTE-netværk."

Der forventes at falde endelig dom i sagen ved et retsmøde 2. maj.

Også problemer i Danmark

Herhjemme har Forbrugerombudsmanden også kritiseret Apples markedsføring af den nye iPad, fordi bruger kan få den opfattelse, at den kan fungere sammen med det danske 4G-net.

Apple har dog udspecificeret i en pressemeddelse, at "iPad Wi-Fi + 4G understøtter ultrahurtige 4G LTE-netværk i USA og Canada og hurtige 3G-netværk i hele verden, inklusive netværk baseret på HSPA+ og DC-HSDPA."

"4G LTE understøttes kun på AT&T- og Verizon-netværk i USA og på Bell-, Rogers- og Telus-netværk i Canada," skrev Apple - og den besked fremgår også, hvis man går ind på Apple.dk.

Samtidig kan man dog foranlediges til at tro, at modellen "WiFi + 4G" rent faktisk kan anvendes på de danske teleselskaberes 4G-net, hvis man ikke læser det med småt.

Computerworld har tidligere forsøgt at få en kommentar fra Apple til denne problemstilling, men selskabet har ikke svaret på vores henvendelse. 

Oversat af Thomas Bøndergaard.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere