Artikel top billede

Sådan fik kommune udskiftet sin ERP-leverandør

Udskiftning af vigtige ERP-systemer kan være en yderst vanskelig proces. Få et indblik i kommunes skift fra en leverandør til en anden.

Læs også:

Her er de førende ERP-selskaber i Danmark

Debatten om udbud og værdi-grænsen for, hvornår man skal gå i udbud, har kørt i årevis, men hvad nu hvis man rent faktisk går i udbud og ligefrem skal skifte leverandør?

Det kan man tale med om i Skive Kommune, der er ved at skifte ERP-leverandøren KMD ud med Fujitsu og Silkeborg Data.

Konkret skiftes it-systemerne KMD Opus Økonomi, KMD Debitor og KMD Opus Løn og Personale ud med tilsvarende it-systemer fra de nye leverandører.

Undervejs har man ifølge vicekommunaldirektør Lars Yde fra Skive Kommune haft "en konstruktiv dialog" med KMD.

En ottes siders lang juridisk aftale med fire bilag fra februar 2012 vidner imidlertid også om, at det at skifte ERP-leverandør ikke er noget, man gør hen over natten.

Projekt nedlukning

Således er oprettet en projektbeskrivelse til formålet:

"Projektets mål er således, at KMD leverer faglig rådgivning og styring af leverancerne ift. Skive Kommunes ophør af kontrakter med KMD A/S vedr. KMD Opus Økonomi, KMD Debitor og KMD Opus Løn og Personale..." står der i aftalen."

"...og i tilknytning hertil indgå de nødvendige aftaler om dataudtræk og systemadgange samt etablering af snitflader og eventuelle individuelle forhold, der vedrører løsninger og data, som er omfatter af de kontrakter, der bringes til ophør."

Den oprettede projektledelse består af en repræsentant fra Skive Kommune og en repræsentant fra KMD.

Samtidig oprettes tre arbejdsgrupper for de enkelte områder, der hver især også har en repræsentant for kunden og leverandøren, fremgår det af figuren med "projektorganiseringen." 

Endelig fremgår det af "hovedtidsplanen," at første milepæl og "Start af projekt" sker den 1. marts 2012, mens "Bekræftelse af projektafslutning" sker et år senere, den 1. marts 2013.

Dertil kommer engangsudgifterne, der også er gjort op hos kommunen.

Her er timeprisen for it-projektledelse

Læs også:

Her er de førende ERP-selskaber i Danmark

Engangsudgifterne for kommunen ved processen forventes at løbe op i 125 timers projektledelse af 1.575 kroner i timen og 100 timers faglig rådgivning til 1.300 i timen, hvilket tilsammen beløber sig til 326.875 kroner.

Faktureringen og betalingen sker, ifølge aftalen, i tre rater undervejs i projektet.

KMD: Komplekse sager
Hos KMD forklarer områdedirektør Leif Ilsø lidt mere omkring kompleksiteten ved et skifte.

"Når man skifter leverandør på store it-systemer, både den ene og den anden vej, er der som oftest tale om komplekse opgaver."

"Når det handler om løn, økonomi og debitor, har det naturligvis betydelige konsekvenser, hvis overgangen fra en leverandør til en anden ikke sker korrekt," fortæller han.

Derfor skal transitionsprocessen "tilrettelægges og gennemføres omhyggeligt, og det sker blandt andet gennem udfærdigelse af drejebøger, tilrettelæggelse af møder mellem de involverede parter" med mere.

Designet af de ønskede dataudtræk er heller ikke standard og skal tilrettelægges og implementeres individuelt fra sag til sag, forklarer han videre.

Læs også:

Her er de førende ERP-selskaber i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere