Artikel top billede

Microsoft booster gratis-tjenesten SkyDrive

Microsofts SkyDrive får ny opgradering og positionerer sig dermed som den måske mest fuldendte cloud-tjeneste til privat-brugere. Se nyhederne her.

Læs også:

SkyDrive, iCloud eller Google - hvad skal du vælge?

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Microsofts SkyDrive får endnu en ansigtsløsning og en stribe nye funktioner.

Dermed træder SkyDrive nu et skridt længere frem på den kampplads, hvor der i disse år foregår en hård kamp om at blive forbrugernes foretrukne cloud-tjeneste.

Det er langt fra den første opgradering af SkyDrive siden lanceringen i 2007, men specielt i det seneste år er det blevet tydeligt, hvor meget Microsoft satser på, at SkyDrive skal være limen, der binder selskabets mange produkter og tjenester sammen.

"I dag tager vi endnu et stort skridt mod vores vision om at gøre SkyDrive langt mere kraftfuld," skriver Microsofts Steven Sinofsky i et blogindlæg.

"Der er nye storage-muligheder, apps, der kobler dine devices sammen med SkyDrive, og en langt mere kraftfuld 'device-cloud,' der lader dig hente hvilken som helt fil fra en Windows pc."

Det nye centrum for dit digitale liv

Fælles for private cloud-løsninger som Apples iCloud, Dropbox, Google-skyen og SkyDrive er, at de lader brugerne opbevare og tilgå digitalt indhold på nettet.

Tjenesterne erstatter eller supplerer dermed i stigende grad den gammeldags harddisk, fordi mange it-brugere i dag både har en pc, en smartphone og en tablet-pc og har brug for at kunne skifte mellem disse så let som muligt. 

"...i 2014 vil den personlige sky erstatte den personlige computer som centrum for brugernes digitale liv," har analysefirmaet Gartner tidligere konkluderet.

Her er det nye SkyDrive

Blandt nyhederne i SkyDrive er, at man nu kan se og styre cloud-tjenesten direkte fra Windows Stifinder på Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.

Det sker ved hjælp af en såkaldt preview-klient, der også kommer til Mac OS X, så man kan få direkte adgang til SkyDrive via Apples Finder.

Det minder en hel del om Dropbox, som det fremgår af billedet herunder.

Samtidig er det nu muligt via SkyDrive.com at få adgang til og streame filer fra en fjern-pc, der kører med denne preview-klient.

Mindre gratis plads

Microsoft gør det også muligt at købe ekstra plads ud over de syv gigabyte, nye brugere får gratis med SkyDrive.

Tidligere var denne gratis-grænse på hele 25 gigabyte, men Microsoft hævder, at det alligevel er de færreste, der bruger mere end syv gigabyte, og at det er forklaringen på, at grænsen nu flyttes.

Allerede eksisterende SkyDrive-brugere har mulighed for at beholde de 25 gratis gigabyte, hvis de følger vejledningen på denne side.

Vi har tidligere gennemgået, hvad SkyDrive er og kan bruges til - det kan du læse om her.

Du kan også se vores sammenligning af SkyDrive, iCloud og Google-skyen her.

Læs også:

SkyDrive, iCloud eller Google - hvad skal du vælge?

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere