Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan kan Facebook forudsige fremtiden

Sociale medier som Facebook kan bruges til klarlægge, om der er stigende arbejdsløshed på vej. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

En ny undersøgelse har kortlagt, hvordan aktivitet i de sociale medier kan bruges som indikator på stigende arbejdsløshed.

Undersøgelsen er gennemført af United Nations Global Pulse, som er et innovationsinitiativ under FN, i samarbejde med SAS Institute.

I fællesskab har man har analyseret stemningen og aktivitetsniveauet i tæt ved en halv million blogs, chat-fora og nyhedssider i de sidste to år og sammenlignet dem med de officielle arbejdsløshedstal.

Helt konkret viser analysen, at når flere taler om at skære ned på dagligvareindkøb, bruge de offentlige transportmidler mere og skifte til en billigere bil, så er det en indikator på, at arbejdsløshedstallene vil stige.

I perioder med høj arbejdsløshed stiger snakken om aflyste ferier, opsigelser, tvangsauktioner og reduceret forbrug på sundhed i de sociale medier ligeledes.

"Ved at supplere de officielle statistikker med analyser af de sociale medier får politikere og offentlige instanser værdifuld, ny indsigt. Det styrker muligheden for at handle proaktivt og dæmpe de negative effekter af stigende arbejdsløshed," siger Jens Olivarius, nordisk marketingdirektør i SAS Institute.

God tone

Ved hjælp af software kan man analysere de enorme mængder data i de sociale medier og kategorisere indholdet i forhold til stemning og tone.

I USA registrerede analysen en stigning i "aggressiv" eller "deprimeret" indhold i de sociale medier fire måneder før en periode med stigende arbejdsløshed.

I Irland kunne man spore en stigning i "bekymret" indhold fem måneder før en markant stigning i arbejdsløsheden.

"Målinger som disse kan være med til at forbedre forholdet til særlige grupper i befolkningen og gør det muligt at igangsætte tiltag på grundlag af ændret adfærd i samfundet. Indsigten kan give afsæt for andre analyser, og de viser også effekten af de beslutninger, som myndigheder og virksomheder tager," siger Jens Olivarius.

Undersøgelsen er gennemført i USA og Irland.

Læs mere om analysen og resultaterne på FN-siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere