Artikel top billede

På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

De store virksomheders behov for storage- og beregningsressourcer presser datacentrene i knæ.

Computerworld News Service: Mange store virksomheder har svært ved at sørge for, at deres datacentre kan opfylde efterspørgslen, oplyser analysehuset IDC.

Chris Ingle, der er associate vice president hos IDC, fortæller til Computerworlds søstermedie i Storbritannien, at selvom erhvervslivet har haft "travlt" med at bygge datacentre, så "er der stadig en større efterspørgsel end udbud."

En del af udfordringen skyldes ifølge Ingle den høje vækst inden for cloud computing samt visse datacentres for lave udnyttelsesgrad.

Sæt farten ned

"For at reducere efterspørgslen må man sætte farten ned for projekterne i en virksomhed, hvilket organisationerne desværre er nødt til at gøre, når der er krise, selv om det selvfølgelig ikke er populært," siger han.

Det tager ofte halvandet år at etablere og igangsætte et datacenter, men "containere er en hurtigere måde at gøre det på," fortæller han.

Herudover anbefaler Ingle, at man overvejer en hyppigere brug af ekstern kapacitet.

"Co-location og hosting-projekter i den offentlige cloud er et andet alternativ, som giver mening for visse organisationer."

Han tilføjer dog: "Også co-location-centre har travlt med at udvide med mere plads, så det er muligt, at det på længere sigt ikke kan betale sig."

Herudover er der hos mange virksomheder brug for, at man udnytter de eksisterende ressourcer bedre, vurderer han.

Virtualisering og konsolidering holder

"Øget virtualisering og konsolidering af systemerne er typisk det umiddelbart mest effektive, man kan gøre, selvom mange selskaber allerede er godt i gang på dette område. Nye løsninger til strøm og køling og især bedre overvågning kan hjælpe til at reducere strømforbruget."

"Mange datacentre er vokset trinvist, så at kigge på fordelingen af udstyret er ofte en rimelig hurtig måde at gøre noget ved sagen."

Erhvervslivet står dog ifølge Ingle også overfor andre udfordringer i forhold til deres datacentre. Der er også høje udgifter til de fysiske anlæg "især for virksomheder, der har brug for at placere dem i eller i nærheden af London," fremhæver han.

"Elforsyningen er også mangelfuld," påpeger han. "Det vil muligvis blive bedre efter De olympiske lege, men det vil alligevel stadig være en udfordring."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere