Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Flere og flere vælger verdens førende browser

Verdens mest udbredte browser har vundet markedsandele i tre ud af årets første fire måneder.

Computerworld News Service: Microsofts Internet Explorer vandt igen i april markedsandele.

Dermed er Internet Explorer gået frem i tre af årets fire første månedlige opgørelser af browserstatistik fra Net Applications.

Browseren holder sig således trygt og godt over de 50 procent af markedet og er stadig verdens ubestridt største browser.

Også Googles Chromes markedsandel steg i april, hvilket dermed endte browserens nedgang i de foregående tre måneder.

Internet Explorer har øget sin andel med omtrent 0,3 procentpoint til gennemsnitligt 54,1 procent i april.

Dermed er browserens andel nu tilbage på cirka samme niveau som i september 2011.

Siden 1. januar har Internet Explorer øget sin andel med 2,2 procentpoint, hvilket er en stigning på fire procent i løbet af i år.

Dette er Internet Explorers længste periode med den største fremgang, siden browseren for flere år siden begyndte at miste markedsandele til først Firefox og siden Chrome.

Microsoft sætter næsten udelukkende sin lid til Internet Explorer 9, der er versionen fra 2011, som kun kan køre på Windows Vista og Windows 7.

I denne uge fremhævede Microsoft i et blogindlæg Internet Explorer 9's fremgang på Windows 7 - som Microsoft har sagt, er den eneste kobling af Windows- og browser-version, som optager selskabet - men ignorerede Internet Explorers samlede fremgang i år.

Internet Explorer 9 udgjorde på verdensplan 35,5 procent af alle browsere, der i sidste måned blev anvendt på Windows 7, hvilket er en stigning på ét procentpoint siden marts, oplyser Microsoft.

Stigning på fire procentpoint

I USA udgjorde denne version hele 52,9 procent af alle browsere på Windows 7, hvilket er en stigning på fire procentpoint. Begge disse stigninger er dog væsentligt mindre end stigningerne fra februar til marts.

Internet Explorer 9's andel af det globale browsermarked på alle versioner af Windows, er dog langt lavere og endte i april på 15,9 procent, hvilket udgør en stigning på 0,7 procentpoint.

De ældre versioner af Internet Explorer gav blandede resultater.

Internet Explorer 8, som er den sidste version, der er understøttet af Windows XP, gik frem med 0,8 procentpoint til en andel på 26,2 procent, mens Internet Explorer 7 på uforklarlig vis gik frem med 0,2 procentpoint til en andel på 7,1 procent.

Internet Explorer 6, som Microsoft har forsøgt at lægge i graven i årevis, mistede 0,3 procentpoint og endte i april på en andel på 4,1 procent.

Forandringerne blandt de ældre versioners markedsandele kan muligvis tilskrives Microsofts nye tilgang med automatisk at opgradere ældre versioner.

Sidst i 2011 offentliggjorde Microsoft, at selskabet ville begynde at gennemtvinge opgraderinger af Internet Explorer til den nyeste mulige version af browseren på den givne version af Windows.

Fra januar 2012 begyndte Microsoft på gennemtvinge opgraderinger på Windows XP af Internet Explorer 6 og 7 til version 8 ligesom Internet Explorer 7 og 8 begyndte at blive automatisk opgraderet til version 9 på Windows Vista og Windows 7.

Denne nye praktisk forklarer dog ikke fremgangen i april for Internet Explorer 7.

Chrome er den eneste browser udover Internet Explorer, der oplevede fremgang i april. Googles browsers andel steg med 0,3 procentpoint til 18,9 procent.

Både Mozillas Firefox og Apples Safari mistede markedsandele - henholdsvis 0,4 og 0,3 procentpoint - og endte i april med andele på henholdsvis 20,2 og 4,8 procent.

Andelen i browsermarkedet for norske Opera har fra marts til april ligget konstant på 1,6 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere