Artikel top billede

Under en opdatering på Jobnet, gik mailsystemet til de arbejdsløse ned.

Arbejdsløse mister jobtilbud efter it-koks

Flere arbejdsløse har været uden jobtilbud i mail-bakken, efter en opdatering sendte Jobnets jobagenter i sort.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord

En opdatering den 23. april i Arbejdsmarkedsstyrelsens Jobnet har blandt andet betydet, at Jobnets mail-service med jobtilbud har været sat ud af spil indtil i går eftermiddags.

Opdateringen bevirkede, at flere arbejdsløse i en god uges tid ikke har modtaget jobtilbud på mails, som de ellers har været vant til med deres udvalgte søgekriterier for et job.

"For mig betød de manglende mails, at jeg ikke tjekkede Jobnets side på daglig basis, hvilket jeg ellers plejer at gøre," fortæller den jobsøgende Ditte Andersen til Computerworld.

Flere andre jobsøgende, som Computerworld har været i kontakt med, kan diske op med lignende historier.

Nedprioriterede nedbruddet

It-koordinator Flemming Jensen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fortæller, at opdateringen af Jobnet har betydet, at udsendelse af mails med link til jobannoncer er blevet ramt, men at selve jobagenten med link til jobannoncerne - ligesom jobannoncerne selv - fortsat har været tilgængelige på Jobnet.

"Nedbruddet blev registreret som en sporadisk fejl, og det er måske derfor, at vi ikke tog det så alvorligt til at starte med og derefter nedprioriterede fejlen i forhold til andre opgaver," siger Flemming Jensen.

Han kan ikke oplyse, hvor bredt den manglende mailudsendelse har ramt, men efter en patch til Jobnet, kom mail op at køre igen den 1. maj, og udsendelserne af mails fungerer nu.

Manglende info på nettet

Efter en uge med manglende jobforslag i mail-indbakken er Jobnets supportere blevet ringet op en del gange af arbejdsløse, der ikke har kunnet forstå, hvor deres daglige job-tilbud er blevet af.

Alligevel har Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke valgt at bringe informationer på nettet omkring de manglende job-agenter.

Det bliver beklaget i kølvandet på nedbruddet.

"Den tekniske vurdering var først, at det var en sporadisk fejl. Set i bakspejlet burde vi have lagt en nyhed på om det. Der ligger ikke noget bevidst i, at vi ikke har annonceret det på Jobnet. Det handler simpelthen om, at der i det konkrete tilfælde ikke har været tilstrækkeligt fokus på kommunikation," forklarer kontorchef Birte Iversen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen i en mail til Computerworld.

Jobnet har for godt år siden tidligere været ramt af forskellige it-nedbrud, som du kan læse mere om her.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere