Artikel top billede

Ny Apple-skærm vil kunne ændre form ved berøring

Apple arbejder på ekstremt avancerede touchskærme, der kan ændre form ved berøring. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Apple har indgivet 14 nye patentansøgninger til USA's patent- og varemærkestyrelse.

Det drejer sig blandt andet om patenter til et nyt såkaldt haptisk - eller berøringsmæssigt - system, et nyt batteridesign, en ny kamerafunktion, flere modifikationer af Mac mini samt kabler til overførsel af data i høj hastighed.

Lige før Apple annoncerede den nye iPad forlød der rygter om, at Apple muligvis ville implementere en ny skærm i tablet'en, som ville give "tekstureret feedback" ved hjælp af små elektriske impulser.

Den nye iPad dukkede som bekendt op på markedet uden denne funktion til at give haptisk feedback, men nu har en af Apples nye patentansøgninger afsløret et endnu mere avanceret haptisk system, skriver websitet Patently Apple.

Dette system vil gøre det muligt for skærmen på en iPad, iPhone eller iPod touch at forme fysiske knapper, pile eller konturer, så elementer på skærmen faktisk får en tredje dimension.

Kan føle skærmen

Patentansøgningen beskriver en opfindelse, der gør brug af adskillige lag af feedback, som brugeren kan føle på skærmen. Patently Apple forklarer:

"Haptiske systemer kan bruges til ting såsom vibration, ændring af form (for eksempel konturering af en flad overflade) eller andre ting eller kombinationer af ting, som kan give taktil feedback til brugeren."

Patently Apple fremhæver, at: "Stakke af tabeller (af elementer i skærmen, red.) kan bruges til at skabe en kontureret skærmoverflade såsom for eksempel kort med højdekurver, hævede knapper, konturer eller former i bevægelse eller andre overflader med detaljer i forskellige størrelser."

Denne lagdelte haptiske skærm kan også være trykfølsom, hvilket er en væsentlig fordel i forbindelse med eksempel apps til tegning og maling.

Apples nye kabel, som Patently Apple også gennemgår, vil kunne overføre data i høj hastighed med lav indskydningsdæmpning og vil være fleksibel nok til at kunne bøjes og snos uden at tage skade.

Rundt dockstik

Patently Apple skriver, at denne patentansøgning muligvis kan ses som et tegn på, at den næste iPhone får et rundt dock-stik, hvad der tidligere har været rygter om.

En af Apples patentansøgninger har at gøre med, hvordan iOS-enheders kameraer fastsætter eksponeringen af billedet.

Apple ønsker at tilføje en fase i billedbehandlingen, der skal forhindre både overeksponering, som resulterer i helt hvide pixel i billedet, og undereksponering, som resulterer i helt sorte pixel.

En fjerde patentansøgning beskriver et nyt batteridesign med varierende tykkelse, hvilket kan resultere i tyndere iPhones og iPads.

I sidste måned kunne man læse i medierne om, at den næste iPhone muligvis bliver 1,4 millimeter tyndere end iPhone 4S ved hjælp af et tyndere batteri, en bagside af metal og såkaldt in-cell-skærmteknologi.

Apple har herudover blandt andet opdateret et patent til Mac mini og søgt patent på hukommelsessokler med høj hastighed.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere