Artikel top billede

(Foto: /)

Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis

21.000 danske kunder har sagt farvel og tak til tele-kæmpe alene i årets første kvartal.

Læs også:

Telenor-boss: Priskrig skader dansk infrastruktur.

Danske mobilselskaber: Bare priskrigen snart er slut.

Telenor mistede 21.000 kunder i Danmark i årets første kvartal.

Mens Telenor i de øvrige nordiske lande holdt niveauet, faldt omsætningen på det danske marked med en kvart milliard kroner. Fra 1,68 milliarder kroner i forrige kvartal til 1,47 milliarder kroner i årets første kvartal.

Det fremgår af Telenors netop fremlagte kvartalsregnskab.

"Når man kigger på tallene skinner det igennem, at det danske marked er det dårligste nordiske marked for Telenor. Det er her, man ser den kraftigste omsætningstilbagegang og den dårligste indtjening, og det vidner om den hårde konkurrence, der er på markedet," lyder det fra analytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Udover faldet i antallet af kunder, er de også blevet sværere at tjene penge på.

Indtjeningen per mobilkunde fortsætter med at dale og lå i første kvartal på 153 kroner mod 172 i kvartalet før. For to år siden tjente Telenor 201 krone per kunde.

"Når man kigger på ARPU (indtjeningen per kunde. red.), så falder det ret drastisk og vidner altså om, at selv om man har kunder, så tjener man mindre per kunde samtidig med, at kunderne bruger mere og mere data."

"Det er et udtryk for, at man med priskrigen har vænnet kunder til ikke at betale for telefoni. Er man først gået ud af den sti, er det svært at vende om," siger Imsgard og tilføjer, at det er et generelt problem for branchen.

Han er ikke overbevist om, at aftalen om netværksdeling med Telia kan løse problemerne med at skabe en rentabel forretning.

"Der er ingen tvivl om, at Telenor har det meget svært på det danske marked, og der er ikke uanede mængder tid til at rette op på det. Forretningsmæssigt er det ikke nogen god ide at være i Danmark, og jeg kan forestille mig, at Telenors investorer må spørge, hvad rationalet bag den aggressive strategi er, når den ikke skaber indtjening - i hvert fald ikke indtil videre," lyder det fra Morten Imsgard og tilføjer, at det endnu en gang leder tanken hen på behovet for en eventuel konsolidering i branchen.

Læs også:

Telenor-boss: Priskrig skader dansk infrastruktur.

Danske mobilselskaber: Bare priskrigen snart er slut.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere