Artikel top billede

Danmark falder bagud på bredbånd

Ny bredbånds-rapport viser at Danmark sakker bagud. Stigningen i bredbånds-hastighed i 2011 var den tredjelaveste i Europa.

Forleden kom Akamai med sin State of the Internet-rapport, som måler den globale internet-hastighed. Den seneste rapport viser at den gennemsnitlige internet-hastighed i verden er faldet med 14 procent til 2,3 Mbit/s i slutningen af 2011. Men rapporten indeholder også interessante tal for Danmark - og det er ikke behagelig læsning for alle dem, der tror at Danmark stadig er blandt verdens førende bredbånds-nationer.

Målt i gennemsnitlig hastighed er Danmark blot nr. 9 i Europa med 5,7 Mbit/s. Danmarks stigning i bredbåndshastighed i 2011 var den tredjelaveste  i Europa. Kun Rumænien og Frankrig klarer sig endnu dårligere. Da Europa samtidig sakker bagud i forhold til både Asien og Nordamerika, er udviklingen endnu mere markant.

På verdensplan ligger Danmark på en 14. plads når man kigger på den gennemsnitlige hastighed. Lande som Holland, Irland og Tjekkiet har overhalet Danmark.

Når det gælder "peak-hastigheder" er Danmark blot nr. 16 i Europa med et gennemsnit på 18,7 Mbit/s. Der er tale om et fald på 7,6 pct. i den danske peak-hastighed i løbet af blot ét kvartal, og dermed er faldet større i Danmark end i noget andet europæisk land.

Sydkorea og Japan dominerer stort set på alle parametre i rapporten. Sverige er også på vej frem. Umeå indtager således en 15. plads på listen over byområder med de højeste bredbåndshastigheder i verden.

Rapporten fremhæver også, at man i Estland har et mål om 100 Mbit/s bredbånd til hele befolkningen i 2015, mens den danske regering kun har ambitioner om at alle husholdninger og virksomheder skal have adgang til denne hastighed i 2020.

Hos fiberbranchens talerør, Dansk Energi, henviser man til, at lande der er ambitiøse omkring fibernet ligger bedst placeret i rapporten. Det gælder blandt andet Australien, hvor der er en mærkbar fremgang som følge af regeringens strategi om at rulle fibernet ud til hele landet.

"Hvis Danmark fortsætter rutsjeturen nedad rangstigerne vil danskerne i fremtiden kunne kigge misundeligt på borgere i Sverige og andre lande og se de mange nye velfærdstilbud de modtager, men som ikke kan lade sig gøre i Danmark, fordi vores digitale infrastruktur stagnerede fra 2011 og frem," siger Mikael Bomholt Nielsen, der er konsulent hos Dansk Energi.

Akamai kan ikke selv forklare, hvorfor den generelle internet-hastighed i hele verden er faldet i det sidste kvartal af 2011. En af forklaringerne kan være, at mange skifter til langsommere mobile forbindelser. Men Akamai oplyser dog, at man har fjernet data fra mobilnet i sin måling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere