Artikel top billede

ComOFF: 13 måder at lave gæk på kontoret

Mange af dine kolleger holder ferie i dag. Brug anledningen til forberede "practical jokes" på dine fraværende arbejdskammerater.

Mange arbejdspladser ligger i dag øde hen i kølvandet på Kr. Himmelfartsdag. Det er en god anledning til at hævne sig på de medarbejdere, der har efterladt dig i kedsomhed eller med bunkevis af arbejde.

Her er 13 drillende forslag, der kan tage fusen på dine kolleger eller andre i firmaet:

- Pil ved autokorektur i sekretærens Word, så programmet skrive "øh", hver gang hun taster "og".

- Bild din sidemand ind, at han er på forsiden af Ekstra Bladet. Tjenesten Newsjack lader dig re-designe forsiden på alverdens nyhedshjemmesider, som du kan sende til din kollega via et link (Se et eksempel til højre i artiklen, hvor vi har fået DR.dk til at give statsministeren et nyt job).

- Hvis du virkelig vil drive din kollega til vanvid, så skal du anskaffe dig en AnoyTron eller andre produkter, der kan udsende forskellige biplyde med forskellige frekvenser. Gem den godt, og du har underholdning i lang tid, mens din kollega febrilsk roder kontoret igennem.

- I Windows er det nemt at vende skærmbilledet på hovedet eller siden. Hold "Alt Gr" nede, mens du taster på en af piletasterne. Tricket er selvfølgelig sjovest, hvis du vælger en person i firmaet, der ikke aner, hvordan han får sit velkendte skærmbillede tilbage.

- Flyt rundt på tastaturets knapper. Med en kniv kan du på de fleste almindelige tastaturer vriste knapperne løs. Flyt rundt på et par stykker.

- Saboter hans mus. Et stykke tape under musen kan gøre den bedste mus ukampdygtig. Alternativt kan du også trække stikket ud på bagsiden af computeren og se, hvor lang tid, der går, før han finder fejlen.

- Har flere af dine kolleger hæve/sænke-borde, så byt om på deres fjernbetjeninger. Så når Poul vil hæve sit bord, er det i stedet Peters bord, der stiger til tops.

- Ændr keyboard-sproget til græsk eller polsk og se hvor hurtigt han kommer til at savne æ, ø og å.

- Hvis din kollega er på en længere ferie, så kan du bruge ventetiden til at gro karse i hans tastatur.

- Sæt et trådløst tastatur til hans computer, så du kan tilføje lidt ekstra bogstaver - uden at han aner, hvor de kommer fra.

- Sæt en eller flere startside i hans browser til at åbne med musikvideoer eller andet "larmende" indhold, så han ufrivilligt vækker hele kontoret, næste gang han starter browseren.

- Flyt hans dock/task bar fra bunden og op i toppen - og vælg "auto hide", så den kun er synlig, hvis musen bliver holdt henover den. Gør forvirringen endnu større ved at gøre et skærmbillede af det oprindelige udseende til skrivebordsbaggrunden, så han ikke kan forstå, at hans programmer tilsyneladende stadig ligger i bunden, men han kan ikke trykke på dem.

- Skift standardlyde i Windows ud med andre. I videoen nederst er standard-lyd for at lukke Windows for eksempel byttet ud med lydsiden fra upassende film. I den slags tilfælde, hvor du har brudt ind på en andens computer, vil det være hensigstmæssigt ikke at vælge en ømskindet chef eller humorforladt kollega, der med god grund kunne veksle morskaben til en fyring. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere