Artikel top billede

Gratis SMS-tjeneste kan blotte dine beskeder

Populær, gratis SMS-tjeneste anklages for at indeholde en sikkerhedsbrist, så andre kan læse med i dine beskeder.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere

Facebook Messenger, iMessage fra Apple og den populære Whatsapp er alle eksempler på tjenester, danskerne i stigende grad bruger til at sende SMS'er gratis over internettet.

I modsætning til almindelige SMS'er taksteres der med de nævnte tjenester kun for dataforbruget. Det betyder, at SMS'en er gratis at sende, hvis man er på en gratis data-forbindelse, eksempelvis et åbent WiFi-netværk.

Men nu er Whatsapp kommet under beskydning for at indeholde en alvorlig sikkerhedsbrist, der betyder, at andre kan læse med i dine private beskeder.

Det skriver i hvert fald skriver flere teknologi-medier, heriblandt The H Security.

Sikkerhedssitet har haft fingrene i en app, Whatsapp Sniffer, der er i stand til at opsnappe de beskeder, der sendes mellem Whatsapp-brugere, hvis den kriminelle er på samme WiFi-netværk som brugeren.

H Security skriver, at Whatsapp i modsætning til eksempelvis Apples iMessage, sender beskederne som ren tekst mellem brugerne, hvilket er forklaringen på, at indholdet kan aflures.

Nem metode

Det eneste, aflureren skal gøre, er at roote (jailbreake) sin Android-telefon og installere Sniffer-app'en.

Det betyder, at der ikke er tale om avancerede hacker-metoder, men blot om en hel simpel fremgangsmåde, som folk med begrænset it-viden - og de forkerte hensigter - kan udnytte.

Metoden kræver ganske vist, at den kriminelle er på samme WiFi-netværk som brugeren, skriver H Security, men hvis man eksempelvis befinder sig til en stor konference, er det scenarie heller ikke ligefrem utænkeligt.

The H Security har selv prøvet app'en og skriver, at den viser både indkomne og udgående beskeder - ligesom man også kan se de uheldige personers videoer og billeder, der sendes via Whatsapp.

Whatsapp Sniffer er tilsyneladende nu fjernet fra Googles app-butik, Google Play, men en søgning på Google viser, at det ikke er svært at finde frem til lignende løsninger.

En lignende trussel ved navn Droidsheep truede for nogle uger siden med at blotte indholdet af Facebook-samtaler. Den blev også fjernet fra Google Play.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere