Artikel top billede

Forskere finder huller i skyen

En ny forsker-rapport peger på alvorlige sikkerheds-problemer med Dropbox og andre cloud-lagertjenester.

Tyske forskere fra Fraunhofer-instituttet for sikker informations-teknologi har undersøgt Dropbox, Cloudme, Mozy, Ubuntu One og tre andre cloud-baserede lagertjenester. Deres nye rapport, "On The Security of Cloud Storage Services", viser at sikkerheden i de fleste tilfælde er mangelfuld.

Ingen af de testede lagertjenester opfylder alle krav til sikkerheden, og mange bruger ikke den nødvendige kryptering til at beskytte brugerens data. Der er både tekniske problemer og mangler i brugerfladen, som kan føre til, at fortrolige data lander i søgemaskiner.

Cloudme, Dropbox og Wuala har allerede problemer med registreringen af nye brugere, hvor man ikke kontrollerer, om den indtastede e-mail adresse faktisk er korrekt. Så det er uden videre muligt at åbne en konto i en anden persons navn, uploade ulovligt materiale og så melde dem til politiet.

Hos Cloudme bliver dataoverførslen overhovedet ikke krypteret, mens Crashplan, Teamdrive og Wuala bruger deres egne, ukendte protokoller. Dropbox har ingen kryptering på klient-siden, så udbyderen har fuld adgang til alle data, og Mozy sender filnavne i ukrypteret form.

Hvis man deler sine data med brugere, der ikke selv er tilmeldt tjenesten, får man typisk en meget lang og tilfældig url-adresse. Men forskerne har fundet flere fejl i denne proces, der kan føre til at data bliver delt med uvedkommende.

Forskerne anbefaler at man selv bør kryptere sine data med programmer som Truecrypt, EncFS og GnuPrivacyGuard, inden de bliver uploadet til skyen.

Rapporten henviser også til juridiske problemer, hvis man vælger at lagre sine data hos en udbyder med hovedsæde i USA. Her kan man risikere, at myndighederne kan kræve at få data udleveret under den såkaldte Patriot Act. Det rammer dog også europæiske cloud-udbydere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere