Artikel top billede

"SEO-bøller skal i fængsel"

Amerikansk hjemmeside bliver Google-kanøflet af konkurrenter. Nu lover direktøren dusør for at finde de personer, som han sammenligner med bankrøvere.

Firmaet LogoGarden åbnede sidste år, og alt var fryd og gammen. Onlinefirmaet, der tilbyder billige logoer, fik flere kunder og steg i graderne hos Google. Fra en placering langt nede i hierarkiet til en placering blandt de allerførste, når kunderne søgte efter "logo".

Men fra den ene dag til den anden mistede LogoGarden sin lukrative placering og dumpede til en placering på side otte.

LogoGarden er blevet udsat for Google-bowling.

Det mener direktør John Williams, der har skrevet et harmdirrende indlæg om forløbet. Klare beviser for påstanden har han dog ikke.

Google-bowling er et andet ord for negativ google-optimering.

Manøvren går ud på at linke til sine konkurrenter på en måde, der er så indlysende i strid med Googles regler, at konkurrenterne straffes af Google. Ofrene bliver så at sige sendt til tælling som keglerne i et spil bowling.

Det skal straffes som bedrageri

Det er kritisk for en onlinevirksomhed at kunne blive fundet højt oppe i Googles resultater. Derfor er LogoGardens direktør vred på de drillepinde eller konkurrenter, der får firmaet til at se dårlig ud i Googles optik.

"Som samfund bliver vi nødt til at gøre Google Bowling lige så uacceptabelt som bedrageri og bevæbnet røveri. I USA er det allerede ulovligt at skade mennesker og andres ejendom bevidst. De love skal strammes. I min optik skal SEO-kriminelle bag tremmer og afsone hårde straffe," mener John Williams.

Han er rasende på de "SEO-bøller", der har lavet en strike på LogoGarden. Derfor vil han give 60.000 kroner til folk, der kan finde synderne. De er nemlig svære at spotte, da Google-bowling i bund og grund handler om, at der linkes fra tusinder af sider.

Selv ude om det

Der er dog en side af historien, som John Williams ikke taler meget om.

Det nystartede firma har skaffet sig mange fjender siden opstarten sidste år.

Mange designere har anklaget LogoGarden for at stjæle og kopiere de logoer, som firmaet sælger billigt. LogoGarden har for eksempel hapset det kendte WWF-logo med den sort/hvis panda. Og en anden amerikansk designer har lavet en længere detaljeret gennemgang af de logoer, som LogoGarden har stjålet eller ladet sig inspireret af.

Derfor er det nærliggende at tro, at det er vrede konkurrenter og grafikere, der straffede LogoGarden med Google Bowling. En anden mulighed er, at LogoGarden er blevet ramt af Googles hårdtslående pingvin. Den seneste opdatering der skal straffe hårdt optimerede sider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere