Artikel top billede

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet

Topcheferne fra Apple og Samsung tvinges til at forhandle sig frem til en løsning på international strid. Her er det mest sandsynlige udfald.

Læs også:

Apple: Sådan skal Samsung designe sine tablet-pc'er

Computerworld News Service: To af it-branchens store skikkelser, som har kæmpet mod hinanden ved domstole verden over, vil i dag, mandag, mødes ansigt til ansigt for at se, om de kan lægge uenighederne til side og i stedet koncentrere sig om det, de gør bedst: Skabe fremragende forbrugerelektronik.

Apples topchef, Tim Cook, og Samsungs topchef, Gee-Sung Choi, mødes i San Francisco til to dages debat om alle de erstatningskrav og påstande frem og tilbage, der er blevet fremsat i forbindelse med søgsmål indgivet ved domstole i USA, hvor hvert selskab hævder, at dets immaterielle rettigheder er blevet krænket af modparten.

Mødet mellem de to topchefer sker dog ikke frivilligt. Det er blevet påbudt af den føderale dommer Lucy Koh, der er dommer i Apples søgsmål i USA mod Samsung med påstande om krænkelse af patenter fra både iPad og iPhone.

Selvom disse forhandlinger med dommer Joseph C. Spero som mægler kun omhandler sagerne fra USA, så kan de vise sig at have konsekvenser for de 47 yderligere søgsmål fordelt på ni andre lande.

Kan alligevel ende i retten

Lignende forhandlinger blev beordret ved dom i en anden højt profileret it-sag - Google mod Oracle - hvor det dog ikke lykkedes parterne at blive enige om noget som helst, så sagen alligevel var nødt til at blive løst ved en domstol.

Sådan behøver det dog ikke at ende for forhandlingerne mellem Apple og Samsung.

For det første har Apple tidligere forsøgt at indgå forlig med det koreanske selskab.

Det kom frem ved en australsk domstol i 2011, da en af Apples patentadvokater afslørede i sin vidneforklaring, at selskabets tidligere topchef Steve Jobs kontaktede Samsung i juli 2010 i et forsøg på at løse de to selskabers uenigheder angående immaterielle rettigheder.

Apple har brug for Samsung

Derudover er forholdet mellem Apple og Samsung meget anderledes end forholdet mellem Google og Oracle.

"Samsung er en af Apples største leverandører og er næsten uundværlig for produktionen af iPhones," forklarer Adam L.K. Philipp, der er advokat hos advokatfirmaet Aeon Law fra Seattle.

"Så de to selskabet er stærkt motiverede for at finde frem til en løsning af sagen, der er acceptabel for begge parter."

Selvom forhandlingerne er beordret af en domstol, vurderer Philipp, at begge parter desuden ønsker at forhandle. At der ligger en retskendelse bag mødet mellem de to topchefer "sørger for, at ingen taber ansigt," vurderer han.

"De ønskede at mødes til forhandling og blev således enige om at få en dommer til at beordre dem til at mødes og forhandle," hævder han.

Han forudsiger desuden:

"De finder frem til en eller anden slags forlig og en fælles forretningsmæssig beslutning, der gør det muligt for dem begge at komme videre, uden at nogen af dem ser ud til at have tabt."

"Hvis jeg skulle give et dristigt bud, ville jeg sige, at stridsøksen bliver begravet, og at der kommer en offentliggørelse af nogle store, nye partnerskabs-initiativer," forsætter han.

Hvis det dog ikke sker, vil de to selskaber mødes igen til juli i retten.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple: Sådan skal Samsung designe sine tablet-pc'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere