Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

CSC prikker hundredevis af danske medarbejdere

Det kommer til at tage to dage at udpege og informere alle de medarbejdere, som skal afskediges hos CSC. Prikkerunde begynder i dag.

Læs også:

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring

Så er det nu: IBM sætter 198 på porten

Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk

Der bliver taget to dage i brug, når CSC fra tirsdag skiller sig af med op mod 350 medarbejdere, som følge af virksomhedens omstruktureringsplan.

Mens 175 af de ansatte har fået bevilget en frivillig fratrædelse, skal CSC nu udpege, hvem selskabet yderligere vil af med for at nå op på målet om 350 nedlagte stillinger Danmark og 450 i hele Norden.   

Tager først folk på bænken

Tirsdag skal medarbejdere fra den såkaldte "between jobs-list," også kendt som "bænken", kaldes ind til samtale, hvis de er blandt de udpegede til fyring.

Dagen efter kommer turen til firmaets øvrige medarbejdere, der ligeledes skal til samtale, hvis de er udpeget til fyring.

Det fortæller John Jørgensen, der er faglig sekretær hos fagforbundet Prosa, der har hundreder af medlemmer med ansættelse hos CSC. 

Han fortæller, at fagforbundets folk hos CSC senest har fokusereret på at sikre, at processen kommer til at foregå på en sådan måde, at de udpegede ansatte har mulighed for at få en bisidder med til samtalerne.

Støtte og hjælp

Prosa har nemlig udpeget et antal bisiddere, som har modtaget instruktion, sådan at de kan hjælpe og støtte de medlemmer, som bliver fyret.

"Der er udpeget et antal repræsentanter fra de enkelte foreninger," siger han.

Dermed har de enklete faglige forbund altså egne besiddere, som skal hjælpe og støtte kolleger, der bliver ramt af massefyringen.

"Det er noget med at gå ind sdammen med personen og tage den først esnak med vedkommende efter at meddelsen er givet," siger John Jørgensen.

Hos CSC fortæller PR-chef Kim Ege Møller, at firmaet hverken vil be- eller afkræfte processen omkring fyringerne.

"Den del af denne her omsktrukturering vil vi gerne holde for os selv. Hvordan og hvornår vi gør det, det synes vi at vi gerne vil beholde internt, indtil det er overstået," siger Kim Ege Møller.

Læs også:

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring

Så er det nu: IBM sætter 198 på porten

Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere