Artikel top billede

SAP-millionær snød med stregkoder for at købe billig LEGO

Det lyder næsten for utroligt til at være sandt. En topchef hos SAP står anklaget for at fuske med stregkoder på LEGO-æsker.

Hvad laver it-millionærer i deres fritid? Nogle har travlt med at bygge rumskibe, rejse rundt om verden i en luftballon eller bestige de højeste bjerge. Men andre får tiden til at gå med at forfalske stregskoder, snige sig ind i deres lokale Target-butik og klæbe stregkoderne på LEGO-æsker. Sådan lyder anklagen mod den 47-årige Thomas Langenbach, der har titel som vice president hos SAP Labs Integration and Certification Center i Silicon Valley.

SAP er en af verdens største softwarevirksomheder og Langenbach bliver beskrevet som en mangemillionær. Men alligevel er han nu anholdt og skal fremstilles i Santa Clara County Court senere i dag. Politiet mener, at han har forfalsket stregkoderne på syv LEGO-æsker for at kunne købe dem billigere. Den samlede værdi for de syv æsker anslås til små 1.000 dollar.

Men politiet har fundet "hundreder og hundreder" af LEGO-æsker under en ransagning i Langenbachs millionær-villa, og han har solgt 2.100 LEGO-produkter siden sidste april på eBay under navnet "tomsbrickyard". Så det ser ud til, at Langenbach er lidt af en LEGO-nørd.

I hans bil fandt politiet også 32 færdige stregkoder, men han er indtil videre kun sigtet for tyveri i fire tilfælde. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvor meget LEGO han har købt til en "særlig" pris.

Det er NBC Bay Area, der kan fortælle den usædvanlige historie. Ifølge politiet har Langenbach blandt andet sat en 50-dollars stregkode på en Millenium Falcon boks, der normalt koster 279 dollar.

Tilbage i 2005 blev en mand anholdt for at have udskiftet stregkoder og stjålet LEGO-æsker for et millionbeløb hos Target, som så blev solgt videre på nettet med en pæn fortjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere