Artikel top billede

Cirque: Det er svært ikke at tage en bid af partnernes kage

Teleforhandleren Cirque sælger unified communication-løsninger, men har svært ved at indgå partnerskaber. "Det er svært ikke at tage en bid af deres kage også," lyder det.

Teleselskabet Cirque, der blev etableret i 1999, leverer teleydelser i forskellige varianter. Det varmeste for tiden er integrerede unified communications-løsninger (UC). Løsningerne, der baserer sig på Avayas teknologi er rettet mod erhvervskunder, som Cirque har godt 5.000 af.

Firmaet solgte i en lang periode pakker med telefoni og omstillingsanlæg fra Avaya, men arbejdede mere og mere med tanken om at få så meget som muligt til at spille sammen.

"Kodeordet er collaboration. Hvordan bygger vi løsninger, som sikrer vores berettigelse på langt sigt," siger Peter Engel Møller, partner, Cirque.

Ét nummer er tilstrækkeligt

OneNumber er en del af løsningen Business One, der sikrer, at man kun skal ringe til ét nummer for at få fat i en bestemt person i en virksomhed. Løsningen integrerer sammen med kalendersystemerne Lotus Notes, Exchange, Google, Kerio og Groupwise.

"Med OneNumber kan man få oplyst om brugeren af en bestemt telefon er ledig eller optaget på sin mobiltelefon, på softphone eller IP-telefonen, og hvornår vedkommende eventuelt er ledig," siger Peter Møller, som styrer hele sit telefonsystem via sin kalender.

Tanken med OneNumber er at eliminere den tid, der i "gamle dage" blev spildt på først at ringe til mobilen og så til fastnettelefonen, som så måske stillede om til receptionen.

"Du brænder en masse tid af i stedet for med det samme at få beskeden 'ikke til stede før klokken 15' for eksempel," siger Peter Møller.

Cirque har regnet sig frem til, at man med OneNumber og Business One kan reducere antallet af opkald, der bliver stillet rundt i huset og alle mulige andre steder, med 40 procent.

"Vi hoster selv hele UC-løsningen. Vi kunne se, at markedstendensen ændrer sig hurtigt. I dag skal der ingen kasser ud, og der skal heller ikke installeres noget. Højst noget dataværk vi selv kan klare," siger Peter Møller.

Træder folk over tæerne

Konkurrence er der indtil videre ikke alverden af ifølge Peter Møller:

"Den eneste konkurrent, vi møder derude, er TDC og deres produkt IP Scale."

"Cirque har et frirum i øjeblikket, men konkurrenterne er på vej ingen tvivl om det," siger Market Manager Mads Fosselius, der mener, at Cirque "har et år, måske halvandet før de står her, konkurrenterne."

80 procent af Business One-salget sker direkte, mens partnerne Datacompagniet, Apps People, Vision 80/20 og Blue Print henviser og rådgiver i forhold til de øvrige sager og projekter - ofte med integration til deres egne løsninger.

"Vi har svært ved at indgå partnerskaber, fordi vi træder folk over tæerne. det er svært ikke at tage en bid af deres kage også," lyder det.

Set fra Avayas synspunkt er Cirque en god partner, som har set lyset i forhold til Unified Communications.

"For mange er UC bare en klient, der samler virksomhedens kommunikation, og det er en lidt fortærsket opfattelse," siger Ken Willén, Channel Account Manager, Avaya.

Cirques opgiver ikke sin omsætning, men selskabets bruttofortjeneste steg i regnskabsåret 2010/11 til 25,3 millioner kroner fra 21,6 året før. Resultat såvel før som efter skat endte til gengæld med 2,8 millioner kroner marginalt lavere i 2010/11 end året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere