Artikel top billede

Steve Jobs præsenterede iCloud og iOS 5 på WWDC i 2011. Hvad bliver de store nyheder i år?

Kæmpe Apple-konference: Det kan du vente dig

Apples årlige udvikler-konference, WWDC, finder sted om kort tid. Her får du overblikket over, hvad der er på programmet.

Læs også:

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion

Sådan fik vi billet til Apples WWDC konference

Den 11-15. juni finder Apples årlige Worldwide Developers Conference, WWDC, sted i San Francisco.

Det er på mange måder årets højdepunkt for den dedikerede skare af Apple-tilhængere, fordi det er der, at selskabet tegner linjerne for, hvor iOS og Mac OS X bevæger sig hen.

Ud over, at konferencen vanen tro byder på en kåring af årets bedste apps, ved vi, at WWDC i år kommer til at handle meget om Mountain Lion, den næste version af Mac OS X, der vil blive vist frem i den stort set færdige version.

OS X og iCloud

Mange ting er allerede sluppet ud om Mountain Lion - herunder en del om sikkerhedsløsningen Gatekeeper og de nye Mac-apps Beskeder, Noter og Påmindelser. 

Helt oplagt er det også, at udviklerne kommer til at høre en masse om, hvordan man kan udvikle software, der integrerer med Apples iCloud, der blev præsenteret af Steve Jobs på WWDC sidste år.

Samtidig er der næppe tvivl om, at udviklerne inden for iOS vil diskutere mulighederne med Apples A5-processor og Retina-displayet.

Nyt iOS 6

Der, hvor der stadig er en del uvished, er omkring den næste version af iOS og den næste iPhone.

Det nuværende iOS 5 blev præsenteret på sidste års WWDC, og det er således oplagt, at iOS 6 (eller hvad det kommer til at hedde) bliver en del af WWDC 2012.

Der har også været en del snak om en kort-tjeneste fra Apple, der vil kunne bruges til egentlig køre-navigation, og det er en oplagt tilføjelse til iOS-platformen.

Siri, Apples talekommando-tjeneste, kan også blive et emne - eksempelvis venter mange, at den vil blive åbnet op, så tredjeparts-software i højere grad kan udnytte den.

Ny hardware?

Vanen tro er der også hardware-rygter forud for WWDC. Denne gang går de blandt andet på en mini-iPad og nye, tyndere Macbook Pro'er med Retina-skærme - men det er som bekendt blot rygter, og WWDC er først og fremmest en software-konference.

Ikke overraskende spekulerer en del tech-sider også i, om en ny iPhone vil blive præsenteret.

Umiddelbart vil det overraske, hvis Apple både lancerer et nyt iOS og en ny iPhone på samme konference.

Mere sandsynligt er det, at iOS 6 bliver emnet på WWDC, og at iPhone 5 i stedet bliver præsenteret på et senere tidspunkt.

Den opskrift benyttede Apple i hvert fald i 2011 med lanceringen af først iOS 5 og senere iPhone 4S.

Læs også:

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion

Sådan fik vi billet til Apples WWDC konference




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere