Artikel top billede

Fiberbranchen: TDC er fuld af tomme løfter

Vi bliver aldrig en vindernation med kobber, lyder det fra fiberbranchens talerør, Dansk Energi. TDC svarer igen.

Læs også: TDC: Derfor er kobbernettet ikke på vej til at uddø

Presset fiber-branche: Indfør fradrag på bredbånd

Forleden løftede TDC sløret for kommende teknologier, der ifølge telemastodonten gør kobbernettet i stand til at levere symmetriske hastigheder på op til 1 gigabit pr sekund i 2017.

Men den udmelding får nu, ikke overraskende, hårde ord med på farten af fiberbranchens talerør, Dansk Energi.

"Det er jo den samme sang, der er sunget de sidste mange år. Store løfter om højere hastigheder, som danskerne efterfølgende må se langt efter. Derfor er der desværre grund til at tvivle på, om løfterne om øgede hastigheder kommer længere end til snakken," lyder det fra konsulent i Dansk Energi, Mikael Bomholt Nielsen.

Som eksempel nævner han, at TDCs tidligere topchef Henning Dyremose tilbage i 2005 lovede hastigheder på 20 megabit i 2006. En hastighed, der i dag, seks år efter, stadig er den, der gør sig gældende i TDCs tilbud til private husstande.

"Så enten er danskernes behov for båndbredde gået helt i stå siden 2006, eller også leveres der seks år gamle hastigheder. Det kan næppe være det første, og det er tydeligt, at mange danskere ikke kan få den båndbredde, de rent faktisk gerne vil have," siger han og fortsætter:

"Helt banalt kan det hele koges ned til den kendsgerning, at Danmark aldrig bliver en digital vindernation, hvis vores infrastruktur baseres på det gamle kobbernet," lyder det fra Mikael Bomholt Nielsen.

Mens Dansk Energi altså raser mod konkurrenten, kæmper organisationens medlemmer, fiberselskaberne, med at skaffe flere fiberkunder.

En indsats, der indtil videre langt fra har været succesfuld og har kostet fiberselskaberne milliardstore nedskrivninger. Alt imens TDC har formået at holde et fast greb om bredbåndsmarkedet.

TDC har ikke meget tilovers for kritikken fra Dansk Energi.

"Jeg vil lade elselskaberne om at redegøre for deres strategi," lyder det fra TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen, som fortsætter:

"Selv mener vi, at kombinationen af kobber og udrulning af fiber tættere og tættere på danskernes dørtærskel er den rigtige. Alt tyder da også på, at det er indholdet, vi leverer til kunderne, snarere end den teknologi, der transporterer det ud til dem, der er afgørende for succes," lyder det fra pressechefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere