Artikel top billede

Facebook kommer med sin egen foto-app

Det sociale netværk er nu klar med sin egen foto-app til iOS. Programmet minder om Instagram, som Facebook købte i april.

Tilbage i april betalte Facebook omkring 5,7 milliarder kroner for firmaet Instagram, som tilbyder en meget populær foto-app til iPhone og Android-telefoner. Men alligevel har Facebook nu valgt at lancere sin egen billed-applikation til iOS, Facebook Camera, der minder meget om Instagram.

Den nye app kan bruges til at tage billeder, behandle dem med forskellige filtre og overføre dem direkte til Facebook, enten enkeltvis eller i grupper. Programmet viser også de nyeste billeder fra Facebook-vennerne.

I forhold til den egentlige Facebook-applikation skulle den nye foto-app være meget hurtigere, men der er indtil videre ikke nogen version til Android.

Det kan virke mærkeligt at Facebook bruger ressourcer på sin egen applikation, når man allerede har købt Instagram. Men analytiker Brian Blau fra Gartner mener, at det giver mening.

"Facebook er nødt til at udvikle sin forretning. De har tidligere sagt at Instagram skal fortsætte som en selvstændig forretning, men du må huske at de har købt et unikt socialt netværk med en helt speciel demografisk sammensætning. Dermed bevares Instagram som en selvstændig forretning, men man kan overtage nogle af kernefunktionerne," siger han til BBC.

Den nye app bliver beskrevet i en pressemeddelelse fra Facebook, som ikke nævner noget om andre platforme end iOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere