Artikel top billede

2BMs 47-årige salgsdirektør Jette Abrahamsen bor i Århus. Hun har børnene Kathrine og Kristian på henholdsvis 22 og 19 år.

Salgsdirektør: At it kan spare træsko er vigtig lektie

Den største succes for SAP-huset 2BMs salgsdirektør Jette Abrahamsen er, når it-skepsis forvandles til begejstring.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It er blevet en integreret af vores dagligdag. Jeg holder meget af at være i denne branche, hvor jeg er med til at påvirke it og de områder, vi bruger it til. Det stiller på den ene side krav om personlig læring, og på den anden side giver det mulighed for at dele det, jeg har lært, med andre.
Jeg synes mindst om, at branchen ofte er selvcentreret og ikke har udgangspunkt i områder, hvor vi gør en forskel for kunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At jeg gennem mit arbejde har påvirket virksomheder til at blive mere effektive og til at udnytte det potentiale, deres medarbejdere har.
De største oplevelser er klart der, hvor en mistroisk og forbeholden gruppe mennesker flytter sig fra at synes, at it er besværligt til at se de muligheder, en ny it-løsning giver dem.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg har engang valgt en forkert samarbejdspartner, og det tog for lang tid, før jeg fandt en alternativ løsning med en ny. Det kostede en masse projekt-besvær og kalender-tid.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Lagerformanden hos APV Pasilac, der i 1993 på et SAP-kursus startede med at fortælle mig, at han ikke kunne bruge et edb-system til noget på hans lager, og som på dag tre kom i en pause og sagde "Jeg kan allerede nu regne ud, at dette edb vil ændre mit arbejde fra at rende rundt efter varer til at planlægge, hvor de skal være. Det vil spare mange penge og træsko"!

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Der, hvor jeg er i dag - i et job med udfordringer og mulighed for at lære nye ting sammen med dygtige kolleger og interessante kunder, der stille store krav til kvalitet og kreativitet.

Hvad laver du om ti år?

Jeg vil stadig arbejde med at sikre en eller flere virksomheders indtjening med udgangspunkt i it og forretningsprocesser. I de +20 år, jeg har arbejdet i it-branchen, er nye teknologier aldrig kommet på markedet i den fart, som de kommer det nu. Jeg er sikker på, at dette sammen med globaliseringen vil bevirke, at der også er travlt om 10 år.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg læse antropologi eller kulturhistorie. Det kan overvælde mig, hvordan jordens forskellige kulturer udvikler sig, og hvordan vores forskellige kulturhistorier både skaber barrierer og nye muligheder i vores dagligdag.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

At de unge vælger denne spændende branche fra. De unge, der kommer ud fra uddannelsesstederne, søger hen, hvor det er trygt med den nuværende krise. It-branchen skal bevise, at vi er en branche, der vokser, og vi skal bruge energi på vise hele branchens muligheder og ikke kun top 5 it-virksomhederne.
De mange forandringer, vi er midt i, stiller store krav til samarbejdet. Det er vigtigt, at vi bevidst arbejder med at gøre det til en styrke, at branchen består af en blanding af 1. generations it-brugere som mig selv og unge "digital natives".
Herudover stiller globalisering og outsourcing til billigere lønområder stadig større krav til effektivitet og kvalitet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Min fornemste og mest påtrængende opgave som it-minister ville være at sikre ressourcer til, at Danmark fik effektive og sammenhængende it-løsninger i det offentlige marked.

Hvordan takler du arbejdspres?

Ved at give mig selv lov til små pauser - kigge ud i luften i to minutter eller høre om en kollegas weekend.

Hvordan kobler du af?

Ved at bruge tid sammen med min familie og tilbringe tid i naturen eller i min have. Det er så godt at luge et kæmpe staudebed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere