Artikel top billede

Arkivfoto: iStockphoto/Lisa Klumpp. (Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Ny KMD-direktør: Sådan vil vi redde it i folkeskolen

Nyudnævnt KMD-direktør skal lukke digitale huller og gafle gevinster i en ny KMD-storsatsning på skole-området. Læs her, hvad it-gigantens planer er med vores skolebørn.

Læs også:
Folkeskolen får intet ud af dyre it-investeringer

Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej

It-virksomheden KMD har set flere digitale muligheder i den danske folkeskole, som selskabet prøver at udnytte med en storsatsning på en ny, digital læringsplatform.

Satsningen betyder, at KMD i sensommeren lancerer KMD Education, der er målrettet både lærere og elever som en browserbaseret platform/portal til understøttelse af it-læringen i folkeskolen.

KMD har i denne henseende hentet forlaget Gyldendals koncerndirektør, 45-årig Mathias Bruun, til at lede udviklingen, salget og markedsføringen af KMD Education som nyudnævnt direktør for KMD's uddannelsesforretning.

Mathias Bruun er læreruddannet og har via sin tid hos Gyldendal 22 års erfaring med at producere analogt og digitalt indhold til folkeskolen inklusiv sit forfatterskab til flere matematikbøger i starten af 1990'erne.

"De digitale muligheder presser sig på i folkeskolen, og der er store satsninger fra regeringens, KL's side og ikke mindst forlagsbranchen side i disse år. Det, jeg finder interessant i den sammenhæng, er, hvordan alle de digitale løsninger for alvor kan bringes i spil med brugbare undervisningsværktøjer," siger Mathias Bruun til Computerworld om sit jobskifte og fremtidige arbejdsopgaver hos KMD.

Den digitale skole-lim fra KMD

Mathias Bruun kommer fra 15. august til at lede KMD's uddannelsesafdeling med omkring 100 medarbejdere.

I dag har KMD allerede flere produkter til folkeskolen som eksempelvis KMD Elev og KMD Matrix, som er administrationsværktøjer til blandt andet fraværsregistrering og skemaplanlægning.

På skoleområdet omsætter KMD i dag for et trecifret millionbeløb og forventer en "betydelig vækst" på området med søsætningen af KMD Education-platformen, hvor lærere eksempelvis kan planlægge undervisningsforløb og styre læringsmål for den enkelte elev.

Hvis en klasse har viking-temauge, kan læreren således opstille mål for hele klassen og detailplanlægge, hvad den enkelte elev skal have ud af sådan en temauge - eller et helt skoleår.

Eleverne kan bruge platformen til opgaveløsning, når de eksempelvis læser i gode, gamle analoge bøger, hvorefter de kan besøge undervisningsplatformen for digitalt at besvare på spørgsmål om indholdet af bogen.

KMD Education skal så at sige fungere som digital lim mellem eksisterende læringsmidler, lærernes ønsker til at styre læringsforløb og elevernes måder at løse opgaver.

Det sker blandt andet via platformens læringsrum, hvor lærere kan finde eksisterende læringsmidler fra diverse producenter og skabe et overblik over, hvilke læringsmidler lærerens skole allerede har købt - og hvilke, der eventuelt mangler.

Læringsmidlerne kan derefter lægges ind i undervisningen og tilpasses de enkelte elevers faglige forudsætninger i dét, der kaldes et differentieret læringsforløb.  

Lukker digitale huller

Mathias Bruun forklarer sit jobskifte fra koncerndirektør hos Danmarks største forlagsvirksomhed Gyldendal i hjertet af København med en ny direktørstol hos KMD i Ballerup med, at han ser store udviklingsmuligheder for at præge digitaliseringen i folkeskolen.

Vil gøre op med proprietære læringsmidler

Især vil han gerne skabe mulighed for, at digitale læringsmidler bringes i spil på andre måder, end det bliver gjort i dag, hvor det er svært at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning, hvis forskellige producenters læremidler bringes i spil sammen.

Sværhedsgraden bliver øget, da producenterne i form af forlagene ikke bruger åbne standarder til deres digitale læringsmidler, men derimod deres egne proprietære formater. 

"Det er ikke sikkert, at producenterne er de bedste til at løse den opgave, og det er dette hul i folkeskolen, som vi skal være med til at lukke," siger KMD's nyudnævnte undervisningsdirektør.

Han understreger samtidig, at KMD Education skal gøre op med støvet it-understøttet undervisning i folkeskolen, fordi elever og lærere i høj grad kan tage digitalisering med hjem og arbejdere videre på deres egne computere.

"Vi skal være med til at udvikle folkeskolen og få foldet digitaliseringen fuldt ud på skolerne og lukke det gab, der er mellem elevernes store it-kompetencerne derhjemme og de manglende it-muligheder, der desværre stadig findes på mange skoler," siger Mathias Bruun.

Derfor har KMD udviklet sin portal-løsning til at fungere på pc'er og tablets, som er de værktøjer mange har lige ved hånden i dag.

Prismodel ikke på plads

Mathias Bruun bedyrer, at prismodellen til KMD's Education endnu ikke er på plads, selv om selskabet har vedtaget at sælge hele sin undervisningsplatform med dertilhørende værktøjer som en pakkeløsning.

Derfor er det endnu uvist, om it-giganten fra Ballerup har planer om at sælge sin Education-platform til enkelte skoler eller til en hel kommune ad gangen.

Hvis KMD vælger at sælge sine produkter til enkelte skoler ad gangen vil det dog være højst overraskende, da det altid har været selskabets strategi at sælge sine produkter fra kommune til kommune.

Prisen for Education-pakken også ukendt, selvom KMD går i pilotforsøg med sit helt nye undervisningsprodukt om små tre måneders tid.

Udover de kommercielle satsninger på folkeskoleområdet er KMD også for nyligt gået ind i digital lektiehjælp med et corporate social responsibility-projekt.

Her giver 45 KMD-ansatte kvit og frit deres arbejdskraft til Statsbiblioteket i op mod fire timer om måneden for at hjælpe skoleelever med elevernes lektier over computeren fra et callcenter, hvor de KMD-ansatte bruger chat og har mulighed for fjernstyring af elevernes computere.

Det prisbelønnede lektiehjælpsprojekt har dog ikke noget at gøre med KMD Education.

Læs også:
Folkeskolen får intet ud af dyre it-investeringer

Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere