Artikel top billede

Mobile apparater får dig til at arbejde flere timer

Det kan koste dig dyrt at være blandt de mest mobile medarbejder. Men din arbejdsgiver bliver nok gladere.

Computerworld News Service: Næsten to tredjedele af de mobile medarbejdere arbejder ifølge en ny spørgeundersøgelse mellem 50 og 60 timer om ugen, mens de fleste også arbejder i weekenden.

På trods af de lange arbejdsdage svarer de fleste mobile medarbejdere, at de vil gøre hvad som helst for at opnå forbindelse til internettet.

En tredjedel er villig til ulovligt at anvende åbne trådløse netværk, mens en anden tredjedel nogle gange faktisk kører rundt i bil i et desperat forsøg på at finde gratis Wi-Fi.

Er stressede

Netværksleverandøren iPass har foretaget en verdensomspændende spørgeundersøgelse af 1.700 mobile medarbejdere fra 1.100 store virksomheder.

Undersøgelsen viser en stigning på næsten 20 procent i løbet af det seneste år i antallet af mobile medarbejdere, der vågner i løbet af natten på grund af stress.

Spørgeundersøgelsens resultater rejser alvorlig tvivl om glansbilledet af kontormedarbejderne, der får friheden til at arbejde når og hvorfra, det passer dem, for på den måde at undgå den stress det er dagligt at pendle mellem hjem og kontor.

Glade arbejdsgivere

Spørgeundersøgelsen viser tydeligt, at medarbejderne ikke gør sig selv nogen tjeneste, men at deres arbejdsgivere er glade, fremhæver iPass.

"Forbindelse til internettet er som ilt for de mobile medarbejdere. Den forbedrede mulighed for at arbejde fra hvor som helst, så længe der er internetforbindelse, ser ud til at give en højere produktivitet," siger Evan Kaplan, der er topchef for iPass.

Han tilføjer dog: "Selvom det giver en væsentlig fordel, hvad angår trivsel, selv at have kontrol over hvornår, hvorfra og hvordan man arbejder, så er der behov for, at de mobile medarbejdere sørger for at håndtere de unikke stressfaktorer, der medføres af et arbejdsliv, hvor man altid er på."

88 procent af de adspurgte mobile medarbejdere svarer, at trådløs adgang til internettet er "lige så vigtigt eller næsten lige så vigtigt som rindende vand eller el." 95 procent af respondenterne svarer, at deres produktivitet falder væsentligt uden trådløs forbindelse.

58 procent udtrykker, at det er frustrerende at anvende deres virksomheds forretnings-applikationer, der ikke er optimerede til smartphones og tablets.

Ikke alt for overraskende er det mobile arbejdsliv årsag til "lidt større gnidninger" i de mobile medarbejderes privatliv med deres partnere, familie og venner.

Det er i Europa, der er flest mobile medarbejdere, hele 38 procent, der svarer, at denne arbejdsform giver gnidninger i privatlivet.

Alligevel har 27 procent af de mobile medarbejdere til hensigt at købe en iPad inden for de næste seks måneder, mens otte procent har til hensigt at købe en Samsung Galaxy-tablet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere