Artikel top billede

Apple vil både være åben og lukket

I sit første store interview som Apple-chef lover Tim Cook større åbenhed, men vil samtidig gøre mere for at holde på sine hemmeligheder.

Tim Cook stillede op tirsdag på D10-konferencen i Rancho Palos Verdes, hvor han blev interviewet af Kara Swisher og Walt Rossberg, og her lovede han at Apple fremover bliver mere transparent. Det var Tim Cooks første store interview som Apple-chef og han afviste at kommentere de mange spørgsmål om nye produkter.  

Så kan det lyde som et paradoks at Apple både skal være mere åben og mere lukket. Når det gælder nye produkter, opkøb og andre aktiviteter vil Tim Cook sørge for, at Apple bliver endnu mere hemmelighedsfuld. Han vil gøre alt for at forhindre lækager om kommende produkter.

Men samtidig vil han sørge for større åbenhed på de områder, hvor Apple har været udsat for kritik. Det gælder ikke mindst arbejdsforhold på fabrikkerne og miljøhensyn.

Så det er måske symbolsk, at Apple forleden sendte en brochure til sine kommende naboer i Cupertino med informationer om sit nye hovedkvarter - og samtidig fortalte, at der ikke vil være adgang for offentligheden. Der bliver end ikke et lille museum eller en Apple-butik i den gigantiske runde bygning, der er blevet sammenlignet med en strandet rumskib.

Der var småt med konkrete oplysninger på D10-konferencen. Tim Cook fortalte at man arbejder på at forbedre den digitale assistent Siri og muligvis vil lukke sit musik-netværk Ping.

Cook fortalte også at der er solgt 2,6 millioner eksemplarer af den nye Apple TV boks og ville hverken bekræfte rygter om et Apple-fjernsyn eller den næste iPhone. Han lovede kun "utrolige" nye produkter og dermed fortsætter han stilen fra sin forgænger Steve Jobs.

I modsætning til Microsoft vil Apple ikke satse på ét enkelt operativsystem til tablets og "store" computere. Hvis man skal tage hensyn til levn fra pc-verden, vil det kun bremse mulige innovationer på tavlecomputeren, lyder hans begrundelse. Men Cook tror heller ikke, at tablets helt vil erstatte traditionelle computere.

Han åbnede døren for et tættere samarbejde med Facebook - "Jeg tror, vi kan lave mere sammen" - og antydede en dybere integration af det sociale netværk i iOS.

Cook betegnede de mange patentstridigheder som "pain in the ass" og klagede over, at andre firmaer tyvstjæler firmaets teknologi. De samme anklager bliver selvfølgelig rejst mod Apple, men her er der kun tale om patenter, der er nødvendige for at implementere en given standard, lyder hans forsvar.

Generelt er det vigtigt at sørge for, at man har kontrol over nøgleteknologier, sagde Cook, som også tilføjede, at Steve Jobs har lært ham at koncentrere sig om nogle få ting - og ignorere alt andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere