Artikel top billede

(Foto: Jason Madara Photography 2010 / Jason Madara)

Sådan skal Danmark tiltrække de store datacentre

Der vil være mange fordele, hvis blot nogle af fremtidens store datacentre bliver placeret i Danmark.

Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

Her kan du spare masser af penge på dit datacenter

Dansk Industri (DI) har allerede en handlingsplan, der skal tiltrække datacentre til Danmark, klar i sit teknologiske ide-katalog.

Her kan man blandt andet læse, at væksten inden for cloud computing skaber et behov for at bygge datacentre, og at Danmark skal tiltrække centrene for at sikre vækst og vidensarbejdspladser.

"For at tiltrække de enorme investeringer kræver det konkurrencedygtige energipriser, tilstrækkelig med it-kandidater og gode bredbåndsforbindelser. Det smukke er, at et datacenter ikke behøver at ligge tæt på en motorvej og derfor kan anlægges der, hvor der ikke er så mange andre arbejdspladser," siger Christian Hannibal, politisk konsulent i DI til Politiken.

Datacenter på flyveplads

Og en kommune melder sig allerede nu på banen, og de modtager det oplæg med kyshånd.

"At få etableret serverparker i Danmark er en super idé. På den måde kan vi kombinere øget it-kapacitet, økonomisk aktivitet og arbejdspladser i lokalsamfundene og skabe rammerne for virksomheder, der er baseret på vedvarende energi og grøn el," lyder det fra Heidi Storck, byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Furesø Kommune.

Hun er dog ikke helt med på DI's tanker om at placere datacentrene i det, man ofte beskriver som Udkantsdanmark. De skal ifølge byrådsmedlemmet ligge tæt på København.

"Hvorfor ikke lægge et sådan datacenter tæt på hovedstaden København, nærmere bestemt på den nedlagte Flyvestation Værløse 20 km fra Rådhuspladsen?," siger hun og sparker hermed gang i kampen om arbejdspladser.

DI byder velkommen

Selv om interessen ikke i denne omgang kommer fra en udkantskommune, byder DI den alligevel velkommen.

"Det er kun godt, hvis der er lidt konkurrence mellem kommunerne," siger direktør for DI ITEK, Tom Togsverd, til Computerworld.

"Der kan jo både være fordele og ulemper forbundet med den geografiske placering, men det skal virksomhederne som udgangspunkt selv finde ud af. Der er mange faktorer, der skal falde på plads, som grundpriser eller kvalificeret arbejdskraft," siger han.

Han udtrykker dog stor glæde ved interessen fra Furesø Kommune.

"Det vigtige er jo, at vi får arbejdspladserne og ikke mindst den ekspertise, der er forbundet med denne type industri," lyder det fra Tom Togsverd.

"Den grundlæggende pointe er, at vi i Danmark skal være værtssted for datacentrene. Det datacenter, der skal bygges i Lund i Sverige, vil alene tiltrække mellem 50 og 100 topspecialister til Danmark. Var det bygget inden for landets grænser, ville tallet være endnu højere," mener Tom Togsverd.

Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

Her kan du spare masser af penge på dit datacenter




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere