Artikel top billede

Telefirmaer skal tvinges til nødløsning efter Skyline-krak

Teleselskaberne skal levere en nødløsning her og nu til de nødstedte Skyline-kunder. Ellers får det konsekvenser, truer S-ordfører.

Skandalen i kølvandet på det konkursramte Skyline tager til i takt med, at lukningen af tusindvis af forbindelser nærmer sig.

Nu truer S-ordfører Trine Bramsen telebranchen med forsyningspligt, hvis selskaberne ikke tager sig af de omkring 40.000 berørte kunder. 

Ordføreren understreger indledningsvist, at alle i landet har ret til adgang til en ordentlig internet-forbindelse.

"I et moderne samfund skal det bare være sådan," siger hun.

Vil presse teleselskaber

Vil I fra regeringens side gå ind og garantere Skyline-kunder, at de kan få samme hastighed til samme pris?

"Det kan vi ikke garantere under de nuværende regler, så skulle vi have statsstyret internet, og det ligger ikke i vores planer. Men det, vi kan gøre, er at lægge pres på teleselskaberne."

"For vi har jo internet og telefoni på markedsbaserede vilkår. Og viser det sig, at teleselskaberne ikke prismæssigt og kvalitetsmæssigt lever op til det, man kan forvente - det vil sige en net-adgang hvor man på fornuftige vilkår kan komme i forbindelse med omverdenen - så må vi ind og ændre det her fra politisk hold."

Bøde for elselskabs bredbånds-eventyr

Hvordan kan det egentlig være, at det er teleselskaber, der lidt groft sagt skal bøde for et elselskabs hjerneblødning. Det er jo et elselskab, der står bag Skyline?

"Det handler jo om, at vi har internet og telefoni på markedsbaserede vilkår. Og så længe vi har det, er det gynger og karrusel-logik, der hersker."

"Når el og teleselskaberne siger, at de gerne vil have det på de her vilkår, så må de også vise, at de er ansvarlige og kan dække hele Danmark på de præmisser."

Der har jo også været MidtVest Bredbånd, der kollapsede. Og det var også et elselskab der stod bag. Burde elselskaber holde sig væk fra bredbåndsmarkedet?

"Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men de her sager tyder i hvert fald på, at de har svært ved at gøre det rentabelt."

"Og hvis man ikke kan drive en rentabel virksomhed, så må man jo nøje overveje, om man vil drive en virksomhed."

Hjælpe kunder nu - eller smag på forsyningspligt

Nu er der så møde med telefirmaerne. Hvad er jeres krav?

"De må gå ind og dække de kunder, der kommer i klemme. Det har vi en forventning om sker. Og sker det ikke, så må vi ind og diskutere, om vi har de rigtige præmisser at drive telefoni og internet på i Danmark."

"Så må vi simpelthen ind og se på teleforliget og det ved jeg, der er interesse for hele vejen rundt."

"Hvis det ikke lykkes at få teleselskaberne med, så må vi overveje at indføre forsyningspligt. Ligesom vi har på fastnet-telefoni."

"Det må være alternativet, hvis ikke teleselskaberne ikke selv tager ansvar."

Nødløsning med det samme

Hvad er tidshorisonten? For Erhvervstyrelsen taler om, at en ny auktion måske ligger halvandet år ude i fremtiden?

Ingen skal stå uden internet, så vi regner med en nødløsning med det samme.

Læs også:

Minister indkalder til krisemøde om Skyline-kunder.

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år.

Efter brok: Minister hives ind i Skyline-konkurs.

Underleverandør blokerer for salg af Skyline.

Landmænd låst fast til konkursramt bredbånds-firma.

Konkursramt it-firma lukker alle kunders bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere