Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Svenske momssvindlere købte varer i Danmark

Danske leverandører har leveret mobiltelefoner til det svindelanklagede firma Future Mobile Sweden.

En mobilbroker i Midtjylland er uforvarende blevet en del af en omfattende momssvindel i Sverige.

Sagen drejer sig om firmaet Future Mobile Sweden, hvis to ejere står anklaget ved retten i Göteborg for grov momssvindel. Det svenske firma har ifølge anklagemyndigheden snydt den svenske statskasse for mere end 20 millioner svenske kroner.

Svindelen er blandt andet sket ved at forfalske eksportpapirer, som gav indtryk af at firmaets solgte sine varer - fortrinsvis mobiltelefoner - til Irak, hvor de to ejere stammer fra. I alt har Future Mobile omsat for mere end 100 millioner svenske kroner, hvor bagmændene så har stukket momsen i egen lomme.

I virkeligheden blev telefonerne solgt til svenske kunder heriblandt onlinebutikken Netonnet.

Nu viser dokumenter fra den svenske anklagemyndighed, at de svenske svindlere blandt andet har skaffet deres varer fra danske leverandører. Fra april til juni leverede en mobilbroker i Holstebro varer for mere end otte millioner svenske kroner til Future Mobile Sweden.

Direktøren i det danske firma bekræfter over for CRN, at man har handlet med Future Mobile. Han understreger, at alle regler er blevet fulgt, ligesom man forud for hver handel har undersøgt, om Future Mobile Sweden var korrekt momsregistreret hos de svenske myndigheder.

"Vi vil ikke stemples som værende en del af de her karruseller, og vi gennemfører ingen handler uden at være sikre på, at der er orden i sagerne. De har altid betalt til tiden, og vi har valideret deres momsnummer ved hver handel. Derfor overrasker det os, at de har været indblandet i en momskarrusel," lyder det fra den danske direktør, som ikke ønsker sit navn frem.

En kilde i det svenske skattevæsen oplyser, at også et dansk firma i Nørre Sundby har leveret varer til Future Mobile Sweden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere