Artikel top billede

(Foto: ©2005 Urmas Ääro/gratis / Urmas Ääro)

Under 55 år? Så bør du tjekke dit password igen

Kan det virkelig passe, at du har dårligere internetsikkerhed end dine forældre?

Folk over 55 år har dobbelt så sikre passwords som folk under 25 år.

Det viser verdens største undersøgelse af password-sikkerhed, skriver den britiske avis Daily Mail.

Undersøgelsen er blevet foretaget af den britiske forsker Joseph Bonneau fra University of Cambridge, der har haft adgang til at analysere password-sikkerheden hos intet mindre end 70 millioner Yahoo-brugere.

Joseph Bonnau har dog ikke haft adgang til detaljerede informationer om de enkelte personers brugernavne og adgangskoder, men blot fået adgang til oplysninger om styrken af brugernes adgangskoder samt data om blandt andet alder, køn og nationalitet.

Gennemgående lav sikkerhed

Selv om ældre mennesker har bedre password-sikkerhed end de yngre brugere, oplyser Joseph Bonneau i rapporten, at password-sikkerheden er gennemgående lav for alle demografiske gruppper, og at der er relativt få udsving at spore grupperne imellem.

Dog viser undersøgelsen, at de tyske og koreanske internetbrugere har højere password-sikkerhed end internetbrugere fra andre lande.

Heller ikke brugere med følsomme data på deres konti ser ud til at have en væsentligt højere sikkerhed end andre.

Hos Yahoo har brugerne mulighed for at tilknytte et betalingskort til deres konto. Men paradoksalt nok viser undersøgelsen, at folk der opbevarer kreditkort-info på deres konto alligevel ikke vælger stærkere password end andre brugere.

Der var dog en tendens til, at folk med kreditkortinformationer knyttet til deres konto var tilbøjelige til at undgå de ekstremt usikre passwords, som eksempelvis "1234".

Gennemtving høj sikkerhed

For at højne sikkerheden anbefaler Bonneau derfor, at virksomheder tvinger deres ansatte og kunder til at højne password-sikkerheden.

Det kan eksempelvis gøres ved at stille krav til, at passwords skal skiftes med visse intervaller samt være længere og bestå af en kombination af tal og bogstaver.

Synes du, at det kan være svært at huske dine mange forskellige passwords, kan vi anbefale, at du læser denne artikel, hvor Ivan Bjerre Damgård, professor i it-sikkerhed ved Aarhus Universitet, giver gode råd til, hvordan du husker dine passwords.

Er du Gmail-bruger, vil vi ligeledes anbefale, at du overvejer at slå Googles to-faktor-sikkerhed til. Læs hvordan du gør i denne artikel.

Hvis du ønsker at læse hele Joseph Bonneaus rapport, kan du downloade den her.

Læs også:

Hacker deler opskriften: Sådan stjal jeg sexbilleder fra Hollywood




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere