Artikel top billede

Intel udvikler superstærkt plast-kabinet til ultrabooks

Det nye ultrabook-kabinet koster kun en brøkdel af prisen for et aluminium-kabinet, men kvaliteten skulle være den samme.

Intel melder nu om et gennembrud i udviklingen af fremtidens kabinet til ultrabooks. Med metoder fra bil- og luftfarts-industrien har Intel-udviklerne skabt et koncept-kabinet, som kun koster en brøkdel af prisen for de eksisterende aluminium-kabinetter. Kvaliteten skulle alligevel være på samme niveau.

I den korte meddelelse fra Intel er der ikke mange detaljer om, hvordan dette gennembrud er opnået, men chipfirmaet fortæller at man har brugt "structural reduction analysis" til at øge brudstyrken i de eksisterende plast-materialer.  

Intel vil nu dele den nye teknologi med sine partnere, og selskabet forventer at de første ultrabooks med det nye materiale kommer til næste år.

Her er der altså tale om supertynde computere i et meget stærkt og samtidig billigt plast. Det skal hjælpe med at få prisen ned og dermed fjerne en af de vigtigste barrierer.

Intel har længe kæmpet for at få prisen for ultrabooks ned under den magiske prisgrænse på 700 dollar og senere ned under 600 dollar.

Firmaet har investeret stort i de flade computere og tidligere forudsagt at de vil udgøre halvdelen af markedet for mobile computere i 2012. Men prisen er stadig en hindring. De første ultrabooks er noget dyrere end almindelige bærbare og det har bremset salget.

Forleden kom Intel med nye billige Celeron-processorer til ultrabooks, som også skal få prisen ned.

Indtil nu har de billige Celeron-modeller ikke være godkendt til ultrabooks.

Det ændrer sig med de to nye varianter, Celeron ULV 877 og 807, som kommer til efteråret og skal koste henholdsvis 86 og 70 dollar.

De billigste ultrabooks bruger i øjeblikket Core i3-2367M processoren, der koster omkring 200 dollar. Så det ser ud til, at Intel med ét slag har skåret mere end 100 dollar af ultrabook-prisen.

Det betyder selvfølgelig også, at man går på kompromis med ydelsen, som ikke er så høj i Celeron-modellerne.

Navnet ultrabook er Intels egen opfindelse og skal adskille de nye computere fra almindelige bærbare og langsomme netbooks.

Men Intel stiller strenge krav til de computere, der skal bære ultrabook-navnet. De skal bruge en godkendt Intel-processor.

Foruden det tynde og lette kabinet skal en ultrabook også kunne starte på få sekunder og køre i lang tid uden opladning - den samme oplevelse, som man kender fra en tavlecomputer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere