Artikel top billede

Nu kommer IPv6

I dag tænder Google, Facebook og mange andre permanent for IPv6.

Den 6. juni 2012 er udråbt som dagen, hvor de store udbydere og indholds-leverandører på nettet permanent skal skifte til IPv6. I juni sidste år blev der afholdt en World IPv6 Day, hvor mange internet-udbydere og store netgiganter som Google, Facebook og Yahoo lavede en prøvekørsel med IPv6. I dag er det så World IPv6 Launch Day, der markerer at internet-udbydere, leverandører af netværksudstyr og webfirmaer permanent skal aktivere IPv6 i deres systemer og produkter.

I dag er det stadig kun en forsvindende lille del af trafikken på nettet, der bruger IPv6 - selvom man er ved at løbe tør for adresser under IPv4. Den gamle protokol understøtter ellers fire milliarder mulige adresser, og det lyder som meget, men det er slet ikke nok. I IPv6 er antallet af tilgængelige IP-adresser øget fra 4 milliarder til over 340 billion billion billion. Så man løber ikke tør for adresser igen lige med det samme.

I gamle dage havde man blot én IP-adresse til hver computer. Men i dag er det ikke kun pc'er, der skal have IP-adresser, men også smartphones, spilkonsoller, tavlecomputere, biler, industrimaskiner og milliarder af andre enheder med indbygget elektronik.

De sidste store adresseblokke med IPv4 blev da også fordelt tidligere sidste år - og der advares om, at det kan blive svært at få resten af verden på nettet hvis man ikke snart skifter til IPv6.

Ripe, som uddeler de europæiske ip-adresser, har i øjeblikket omkring 34 millioner IPv4 adresser tilbage, men de ventes at blive brugt op i løbet af de kommende måneder.

På denne side findes en liste over de internet-udbydere og webfirmaer, der skifter til IPv6 i dag.

Både Google, Facebook, Bing og Yahoo aktiverer permanent for IPv6 i dag. For den almindelige bruger har det ingen praktisk betydning, men testkørslen sidste år skulle garantere, at der ikke opstår tekniske problemer.

Internet Society har sat som mål, at IPv6-trafikken skal være større end IPv4-trafikken i 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere