Artikel top billede

Pas på - LinkedIn nakker dine kalender-data

Bruger du LinkedIns populære iPhone og iPad-app? Så har LinkedIn muligvis adgang til dine kalenderdata.

Har du downloadet LinkedIns iPhone og iPad-app?

Så har du sandsynligvis givet LinkedIn adgang til alle dine kalenderoplysninger.

Det skyldes, at LinkedIn-appen giver brugerne mulighed for at se deres kalender direkte i appen.

Men når brugerne slår den funktion til, bliver alle deres kalenderdata samtidig overført direkte til LinkedIns servere uden, at de først bliver advaret om det, skriver New York Times.

Kan komme i konflikt med Apple

Det betyder ikke blot, at du ufrivilligt kan have delt stærkt fortrolige oplysninger om dine forretningsaftaler.

Det betyder også, at LinkedIn sandsynligvis har overtrådt reglerne for Apples App Store, der udtrykkeligt forbyder apps at indhente informationer fra brugernes telefoner uden først at have advaret brugeren om det.

Opdagelsen er blevet gjort af to israelske sikkerhedseksperter, der planlægger at offentliggøre flere data om affæren på en sikkerhedskonference i Tel-Aviv.  

Men en pressekvinde fra LinkedIn ved navn Julue Inouye understreger overfor New York Times, at der er tale om en funktion, som det er frivilligt for brugerne at benytte sig af.

Samtidig gør hun det klart, at formålet med kalenderfunktionen er at give brugerne let adgang til de andre mødedeltageres LinkedIn-profiler.

LinkedIn vil overfor New York Times ikke kommentere på om oplysningerne også bliver gemt på LinkedIns servere, som de israelske sikkerhedsforskere hævder.

Flere apps i privacy-problemer

Det er ikke første gang, at populære apps er blevet afsløret i at høste private data fra brugernes telefoner. Tidligere på året blev appen Path taget i at overføre kontaktoplysningerne fra brugernes telefonbøger til deres servere.

En sag, der påkaldte sig interesse fra den amerikanske kongres, hvor flere politikere tog sagen op ligesom, at Paths stiftere også blev indkaldte til et møde i Apples hovedkvarter, hvor de angiveligt fik læst og påskrevet af Apple-bossen Tim Cook.

Læs også:
Her er seks supergode LinkedIn-tip

Nu er LinkedIn klar med en drøn-lækker iPad-app]Nu er LinkedIn klar med en drøn-lækker iPad-app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere