Artikel top billede

Snart kan du styre spilkonsollen med din mobil

Den nye Smartglass-teknologi forvandler din smartphone eller tablet til en sekundær skærm, som kobles sammen med fjernsynet og Xbox-konsollen.

Microsoft kunne ikke præsentere en ny Xbox-konsol på den store spilmesse E3 i Los Angeles, men Redmond-firmaet havde alligevel et trumfkort i ærmet. En ny teknologi med betegnelsen Xbox Smartglass skal koble konsollen, Kinect, fjernsynet, Windows-computere, smartphones og tablets sammen.

Wired mener ligefrem at der er tale om en revolutionær teknologi, som kan hjælpe Microsoft med at erobre stuen. Xbox'en beskrives som en trojansk hest, og Smartglass er altså den overraskelse, som snart vil springe ud af maven på træhesten.

Helt basalt er der tale om en applikation, som forvandler en smartphone eller tablet med iOS, Android eller Windows 8 til en sekundær skærm som fungerer sammen med din Xbox.

Det betyder eksempelvis, at du kan bruge din smartphone som en fjernbetjening til konsollen og fjernsynet, og du kan få vist ekstraoplysninger til den tv-serie eller det spil, der kører på den store skærm.

Det kunne især være interessant i forbindelse med multiplayer-spil, hvor fjernsynet kommer til at fungere som en fælles skærm for alle deltagere, mens de kan se hvert deres eget individuelle billede på deres egen tavlecomputer.

Det kan også være, at du kan få vist et kort på tavlecomputeren eller bladre i en database med baggrunds-informationer, mens du ser en tv-serie eller en film.

I et strategispil kunne du tegne en detaljeret slagplan på din tablet og sende tropperne ud i en kamp, der bliver vist på fjernsynet, eller du kan hente oplysninger om dine modstandere i et spil som Halo 4.

Microsoft forsøger altså at skabe en sømløs oplevelse, som kobler alle dine forskellige enheder sammen i en fælles underholdnings-verden.

En del af Smartglass-konceptet minder om det, som Nintendo planlægger med sin Wii U Gamepad med indbygget skærm, men Microsofts teknologi skal altså fungere med eksisterende hardware og på tværs af platforme.

Til efteråret kommer browseren Internet Explorer også på Xbox 360, og den kan så styres med Kinect eller ved at bruge sin tablet eller smartphone som fjernbetjening med Smartglass.

Apple har også forsøgt noget lignende med sin Apple TV boks, Airplay-teknologien og Remote-applikationen til iOS, hvor man kan streame indhold til fjernsynet og bruge iPad eller iPhone som en ekstra skærm eller som en fjernbetjening.

Et spil som Real Racing 2 HD understøtter allerede en dobbeltskærms-modus, hvor man får vist ekstra-oplysninger på sin iPad mens man spiller på fjernsynet. Men det kræver, at man har et iOS-produkt og Apple TV-boksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere