Artikel top billede

Google Maps udvides med 3D-kort

Google udvider nu sine kort-tjeneste med 3D og offline-visning. Men den største kunde forsvinder.

På et pressemøde onsdag aften dansk tid kunne Google præsentere en større opdatering til sin kort-tjeneste Google Maps. En af de store nyheder er, at en række storbyer snart bliver vist i 3D. Inden udgangen af 2012 er Google klar med 3D-visning for alle storbyer i USA og Europa.

Det fungerer ved at kombinere luftbilleder taget fra en vinkel på 45 grader fra fire retninger, som så regnes sammen til en 3D-model med teksturer. Denne 3D-visning fungerer ikke kun på desktoppen, men også på mobile enheder.

Nu kan man flyve gennem en by og se alle byer og træer "som om du sad i din egen private helikopter", som Google udtrykker det.

Denne 3D-visning kommer både til desktop-applikationen og til mobile enheder med Google Maps.

Den anden store nyhed er, at der kommer en ny Android-applikation, som også kan vise kort offline. Inden man tager afsted på turen kan man downloade og gemme kortmateriale til 100 lande, som så er tilgængeligt uden internet-forbindelse.

Det kræver kun at man har Android 2.2 eller nyere installeret på enheden - en eksperimentel udgave kan allerede afprøves.

Desuden fortalte Google, at Street View nu bliver udvidet med flere billeder taget på steder, hvor biler ikke kan komme frem - herunder vandrestier og indendørs i bygninger. Google har konstrueret en rygsæk ("Trekker") med en kamera-kuppel, som automatisk tager panorama-billeder.

De mange nyheder kan dog ikke skjule, at Google snart mister sin største kunde til Google Maps. Det ventes at Apple allerede den 11. juni vil meddele, at firmaet fremover vil bruge sin egen kort-tjeneste og ikke Google Maps på iOS-enheder. Apple købte sidste år firmaet C3 Technologies, som også er i stand til at forvandle luftbilleder til 3D-modeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere