Artikel top billede

Prøv ny tjeneste fra DR før alle andre

ComON-læsere inviteres til at teste nyt projekt, der samler vores kulturarv på nettet.

DR søger lige nu betatestere til et nyt kulturudbud, danskkulturarv.dk.

Tjenesten er lige åbnet i en betaversion, men åbner først officielt til september.

Danskkulturarv.dk samler lige nu 40.000 ting fra danskernes fælles kulturarv. Film, billeder og tekster. Indholdet stammer fra DR men også
Det Danske Filminstitut, Statens Museum for Kunst, Det Kongelige Bibliotek og 1001 fortællinger om Danmark.

Senere kommer også indhold fra Statens Arkiver, Nationalmuseet og Statsbiblioteket, og andre museer, arkiver og kulturinstitutioner er på vej til at spytte i kassen med historisk indhold fra deres arkiver.


Sidens udformning er inspireret af sociale medier, så man kan udforske, eksperimentere og dele de store mængder kulturelt materiale med sine venner.

Sådan bliver man betatester

Der er to forskellige måder at blive betatester på: Man kan enten gå ind på www.danskkulturarv.dk og tilmelde sig, og man vil i løbet af kort tid modtage et login. Eksisterende betatestere får mulighed for at invitere sine venner foran i køen.

"På danskkulturarv.dk løfter vi dele af kulturarven ud af museerne og arkiverne og ind i et fælles digitalt univers, hvor man får mulighed for at udvælge, sammensætte og dele værkerne med hinanden. Man kan for eksempel blande fund fra portrætsamlingen i Det Kongelige Bibliotek og lyden fra et Karen Blixen interview fra DR med fortællingen om Karen Blixens hus fra 1001 fortællinger om Danmark, og dele sit værk med en ven. Er man særlig vild med satire som Svinene, Banjos Likørstue, drengene fra Pirat TV eller gamle udsendelser fra DRs Underholdningsafdeling, så findes det også her," fortæller Tobias Golodnoff, ansvarlig for kulturarvsprojektet.


Frem til lanceringen vil der være fejl og mangler. DR håber, at betatesterne vil hjælpe med at finde fejl og komme med forslag.

Danskkulturarv.dk lanceres endeligt i september 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere