Artikel top billede

Password-tyveri rammer også eHarmony og Last.fm

Efter password-tyveriet hos LinkedIn i denne uge er eHarmony og Last.fm nu også ramt.

For et par dage siden måtte LinkedIn indrømme at "nogle" af brugerne har fået stjålet deres password. Der har været rygter om at hele 6,5 millioner LinkedIn-brugere har fået deres password kompromitteret, og de ramte brugere har fået deres konto deaktiveret, indtil de har nulstillet deres kodeord.

Men LinkedIn er ikke de eneste, der har været ramt af password-tyveri i denne uge. Næsten samtidig måtte dating-tjenesten eHarmony advare sine brugere om, at deres password kan være stjålet.

I et blogindlæg skriver eHarmony, at det kun er en lille del af brugerne, der er ramt, men alligevel har man valgt at nulstille kodeordene. Det anbefales generelt at vælge stærke kodeord med otte tegn eller mere, bruge forskellige kodeord til hver tjeneste og skifte det med regelmæssige mellemrum.

Senest er det så Last.fm, der er ramt af password-tyveri. I sin blog antyder Last.fm, at det kan være relateret til de andre sager om kompromitterede kodeord i denne uge.

Last.fm opfordrer nu alle sine brugere til at ændre deres password - selvom det måske kun er en lille del, der har fået kodeordet stjålet.

Hvis man bruger det samme password på andre sites, anbefales det også at ændre kodeordet på disse sites.

LinkedIn fortæller nu at man samarbejder med politiet om at opklare sagen, men selskabet kan stadig ikke sige, hvor mange af brugerne der er ramt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere