Artikel top billede

Nu får du (måske) garanti på din upstream-hastighed

Nye planer kan få stor betydning for din bredbåndsforbindelse.

Bredbåndsforbindelser er ikke bare bredbåndsforbindelser med én bestemt hastighed.

Næ, som så meget andet i verden, kan ting ofte måles på forskellig vis.

Det gælder også bredbåndshastigheden, der for de fleste danskere efterhånden er vigtigere end hastigheden, du må køre på motorvejen.

For bredbåndshastigheden kan måles både i downstream hastighed og såkaldt upstream hastighed.

Det er to forskellige ting.

Når du eksempelvis ser video fra DR henter du data, det vil sige downstream.

Men hvis du skal lægge en video ud på YouTube er det upstream.

Læs meget mere om den debat her.

Rapport peger på målsætning

Hidtil har der været meget fokus på downstream hastigheden, hvor ADSL-forbindelser og kobber er stærke, men nu presser fokus på upstream sig på, hvor fiberforbindelser angiveligt kan give baghjul til flere andre bredbåndsalternativer.

I en offentliggjort rapport fra regeringen, der varmer op til udformingen af en digitaliseringstategi, lyder det:

"Behov og muligheder for bredbåndsmålsætninger for fx upstreamhastigheder vil indgå i arbejdet med den kommende erhvervsrettede strategi for digital vækst." 

Hos Dansk Energi, der arbejder for udbredelsen af fiberforbindelser, glæder man sig over rapporten.

"Vi hilser det meget velkomment, at erhvervs-og vækstministeren åbner for en ambitiøs upstreammålsætning," udtaler konsulent Mikael Bomholt Nielsen fra Dansk Energi.

Han peger på, at mange af de nye digitale muligheder er afhængige af høje upstream-hastigheder.

"Indenfor velfærdsområdet er der er meget store fordele ved hjemlæggelse af patienter og introduktion af videokonsultationer med lægen via internet-Tv."

"Skal morgendagens state-of-the-art sundhedstilbud være noget, danskerne kan få del i, og ikke noget, vi skal se misundeligt over til svenskerne efter eller stifte bekendtskab, så skal den digitale infrastruktur fremtidssikres."

"Her kan en upstream-målsætning sætte fokus det rette sted," mener Mikael Bomholt Nielsen og peger endelig på, at også cloud-udviklingen vil blive afhængig af høje upstream-hastigheder.

SF'er krævede symmetrisk up- og download

Faktisk har en af erhvervsminister Ole Sohns partifæller tidligere agiteret for netop en upstream-målsætning.

Det skete før valget, hvor tidligere it-ordfører Hanne Agersnap kritiserede den daværende VK-regering for ikke at have en upstream-målsætning.

"Det er uklogt. De fleste tjenester, der har brug for så høje hastigheder, kræver symmetrisk up- og download," udtalte hun dengang.

Læs hele artiklen her.

Nu vil tiden vise, om regeringen kaster sig ud i en såkaldt upstream-målsætning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere