Artikel top billede

Her er fem af verdens bedste Facebook-kampagner

Få inspiration til dit næste Facebook-stunt.

Du kan promovere din virksomhed via Facebook på mange måder.

Mange virksomheder gør det gennem Facebook-konkurrencer. Men der findes også andre og mere kreative metoder.

Vi har taget et kig på fem af historiens mest kreative Facebook-kampagner.

1. Slet en ven og få en Whopper

En af de første Facebook-kampagner, der for alvor fik medieomtale, var Burger Kings lettere kontroversielle "Whopper Sacrifice"-kampagne.

Her uddelte Burger King gratis burgere til sine Facebook-fans. Der var dog en betingelse: Du kunne kun få en gratis burger, hvis du samtidig var villig til at slette en person fra din venneliste på Facebook.

I 2009 var året, da Facebook for alvor fik sit brede folkelige gennembrud og mange oplevede, at deres vennetal på Facebook boomede, i takt med at gamle skolekammerater og fjerne fætre kom på Facebook.

Det lykkedes for Burger Kings kunder at veksle 200.000 slettede venner til gratis Whoppers, før Facebook stoppede kampagnen. Dermed fik Burger King bevist, at et digitalt venskab med en fjern fætter ofte er mindre værd end en Whopper.

Intel tilbød et digitalt museum

2. Intels digitale museum

I den digitale verden er ting letforgængelige, og en statusopdatering er ofte glemt efter få timer. 

Måske var det derfor, at Intel sidste år fik ideen til at sætte en Facebook-kampagne i søen med navnet "Museum of Me". 

Kampagnen består af en Facebook-app, der fremviser et udsnit af højdepunkterne fra dit liv på Facebook. Den viser blandt andet billeder og statusopdateringer i en lille animeret film, der skal forestille en udstilling på et museum. 

Ud over at være en sjov gimmick er "Intel Museum of Me" også en markedsførings-reklame for Intels i5-processor.

3. Velgørenhed for 60 millioner

Mange Facebook-konkurrencer appellerer til vores egoisme ved at lokke os med iPads og gavekort. Men den amerikanske kæde af stormagasiner Kohl's har valgt at gå en helt anden vej. 

I 2010 valgte Kohl's at udlove intet mindre end 10 millioner dollar (svarende til knap 60 millioner kroner med den aktuelle dollar-kurs) til amerikanske skoler. Præmien blev fordelt på knap 20 udvalgte skoler, der hver modtog 500.000 dollar eller cirka 3,5 millioner kroner. 

Kampagnen viste sig at være en succes. Kohl's fik mere end 1,5 millioner nye likes under kampagnen, og flere end 12 millioner Facebook-brugere var inde at stemme på skoler, som de mente havde gjort sig mest fortjent til præmien.

Find den store Facebook kærlighed på flyrejsen

4. Find dit flysæde med Facebook

Ok - vi indrømmer det. Vi er ikke sikre på, at det her er en god idé. Men den er i hvert fald kreativ.

Det hollandske flyselskab KLM indførte tidligere på året en funktion, der hedder Meet & Seat, der gør det muligt for flyrejsende at bruge Facebook til at udvælge en sidemand med samme interesser som dem selv.

På den måde kan du sikre dig, at du på den næste flytur kommer til at sidde ved siden af en, som du har noget at snakke med om.

Men seriøst, gider vi have lange samtaler med fremmede mennesker på vores flyrejse? Med mindre man vælger at betragte det som en alternativ form for dating?

Meet and Seat-funktionen kræver, at begge parter er logget ind på KLM's hjemmeside med Facebook eller LinkedIn og har accepteret tilbuddet om at sidde ved siden af hinanden.

5. Ikeas Facebook-værelse

Da Ikea for få år siden åbnede en ny butik i Malmø, blev åbningen ledsaget af en bemærkelsesværdig Facebook-kampagne, der trods sin popularitet dengang næppe lever op til Facebook aktuelle markedsføringsregler. 

Ikea postede et billede fra sit katalog, og på hvert billede kunne brugerne tagge sig selv på et Ikea-produkt. Den første der taggede sig vandt det pågældende produkt. 

Kampagnen viste sig at være yderst effektiv, fordi den naturligvis lynhurtigt fik luft under vingerne, efterhånden som den spredte sig mellem Facebook venner. Derfor vandt konkurrencen også ifølge Forbes Magazine en såkaldt guld løve-pris på festivalen Cannes Lions of Creativity.

Læs også:
 
Her er de fedeste viral-videoer, der hærger på nettet  

Så sej kan en Facebook Timeline blive  

Derfor skal du ikke lave Facebook-konkurrencer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere