Artikel top billede

Milliontab truer CESS-Danmark

Manglende betalinger fra kunder er sammen med borgerkrig blandt de faktorer, der faretruende belaster den nordjyske broker.

2011 har været et hårdt år for brokeren CESS Danmark, som i sit seneste regnskab må indkassere et underskud på 1,4 millioner kroner før skat mod et overskud året før på 3,3 millioner.

Nedturen er udløst af hensættelser og tab blandt andet på selskabets kundetilgodehavender. Ifølge ledelsen påvirker det sammen med nedskrivninger og direkte tab 2011-resultatet negativt med tæt ved 4,4 millioner kroner.

"Som ved tidligere regnskabsaflæggelser har vi foretaget en individuel vurdering af de enkelte debitorer, herunder deres betalingsevne. Hensættelserne er samlet set en konsekvens af disse vurderinger, og har ingen indflydelse på den fremadrettede drift," skriver CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen i en mail til CRN på spørgsmålet om, hvad der har udløst de store hensættelser.

Selskabet nævner desuden, at en af deres franchisetagere har været ramt af politisk uro, og at man derfor har hensat dette tilgodehavende som tab.

"Elfenbenskysten har været påvirket af borgerkrig, som desværre har umuliggjort vores muligheder for at drive forretningen som hidtil," lyder uddybningen fra Nikolaj Johansen.

CESS betegner samlet set 2011-resultatet som utilfredsstillende, men peger dog samtidig på, at man trods et stadig mere konkurrencepræget markedet har haft vækst i både aktiviteter og indtjening.

Dog er bruttofortjenesten for 2011 faldet med mere en 30 procent til godt otte millioner kroner, hvilket ikke er nok til at dække eksempelvis personaleomkostningerne, som alene lyder på 8,5 millioner kroner.

Tidligere på året blev CESS-Danmark kastet ud i en krise, da selskabets salgsdirektør Dennis Nielsen blev bortvist fra firmaet. Han blev kort efter tilbageholdt i USA, hvor han i sidste måned - efter mere end to måneders udrejseforbud - blev dømt for at afgive falske oplysninger til de amerikanske myndigheder i forbindelse med en handel med it-udstyr, som endte i Dubai.

Sagen førte blandt andet til, at selskabets bestyrelsesformand og tre menige bestyrelsesmedlemmer nedlagde deres poster.

Læs videre om CESS:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere